ΚΟΣΜΟΣ

Μέλος του ακροδεξιού γκρουπ «Republic of Florida» ο 19χρονος μακελάρης του Πάρκλαντ

Μέλος του ακροδεξιού εθνικιστικού γκρουπ «Republic of Florida» ήταν ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, ο οποίος «θέρισε» 17 μαθητές σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο μακελάρης της Φλόριντα, όπως θα μείνει στην ιστορία, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την επιβολή της θανατικής ποινής, ήταν μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης, ενώ είχε αναπτύξει και παραστρατιωτική δράση, όπως παραδέχθηκε ο επικεφαλής του εθνικιστικού γκρουπ, Jordan Jereb. Όπως δήλωσε ο ίδιος, είχε ενταχθεί μετά από πρόταση άλλου μέλους της οργάνωσης.

Σε ερώτηση αν η οργάνωση εμπλέκεται στη δολοφονική ενέργεια του Νίκολας Κρουζ, ο Jereb αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμειξη ή γνώση. Δήλωσε, μάλιστα, πως πιστεύει ότι ο 19χρονος είχε κάποιο πρόβλημα ερωτικής φύσης με κάποιο κορίτσι, καθώς, όπως είπε, η επιλογή του να επιτεθεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δεν ήταν τυχαία.
Ο Νίκολας Κρουζ σκότωσε 17 μαθητές και τραυμάτισε άλλους 15, χρησιμοποιώντας ένα ημιαυτόματο AR-15. Συνελήφθη έξω από το σχολείο και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 17 προμελετημένους φόνους.

 

Είχε αποβληθεί από το σχολείο λόγω διαγωγής και είχε χαρακτηριστεί επικίνδυνος

Προβληματική συμπεριφορά, χωρίς φίλους, και εμμονή με τα όπλα φαίνεται ότι είχε ο 19χρονος μακελάρης της Φλόριντα, που σκότωσε 17 άτομα σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ.

«Όλοι είχαν προβλέψει» την επίθεση, ανέφερε ένας μαθητής σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, σύμφωνα με το BBC, προσθέτοντας ότι έλεγαν ως αστείο ότι ο Νίκολας Κρουζ θα «τίναζε στον αέρα το σχολείο».

Ο Κρουζ, που βρίσκεται υπό κράτηση καθώς του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 17 φόνους εκ προμελέτης, είναι πρώην μαθητής του σχολείου, που είχε αποβληθεί για λόγους διαγωγής. Οι καθηγητές του τον είχαν χαρακτηρίσει επικίνδυνο και είχαν προειδοποιήσει για τυχόν εμφάνισή του με σακίδιο πλάτης στους χώρους του σχολείου.

Πρόσωπα που γνώριζαν τον πρώην μαθητή υποστηρίζουν ότι είχε προβληματική συμπεριφορά, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είχε απειλήσει συμμαθητές του. Σύμφωνα με τον 18χρονο Τσαντ Γουίλιαμς, ο 19χρονος ήταν «τρελαμένος με τα όπλα». Δήλωσε μάλιστα στο Reuters ότι  πολύ συχνά έθετε σε λειτουργία τον συναγερμό του σχολείου για πυρκαγιά προτού τελικά αποβληθεί από το ίδρυμα.  «Ήταν κατά κάποιον τρόπο παρίας. Δεν είχε πολλούς φίλους», αναφέρει.
Προειδοποιητικό email στους καθηγητές και όπλα

Την ίδια ώρα, καθηγητής δήλωσε στη  Miami Herald ότι πέρυσι, το σχολείο είχε στείλει προειδοποιητικό email στους καθηγητές σχετικά με τις απειλές του. Ο μαθητής Μάθιου Γουόκερ είπε στο ABC News ότι ο Κρουζ συνήθιζε να αναρτά φωτογραφίες όπλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι φωτογραφίες αυτές κυκλοφορούν ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προφανώς προέρχονται από δύο διαφορετικούς λογαριασμούς στο Instagram που ανήκουν στον Κρουζ.
Οι λογαριασμοί, οι οποίοι ήδη έκλεισαν, περιλαμβάνουν έναν μεγάλο αριθμό φωτογραφιών από μαχαίρια και όπλα. Σε πολλές φωτογραφίες εμφανίζεται ένας μασκοφόρος να κραδαίνει τεράστια μαχαίρια μπροστά από την κάμερα.

 

«Πολύ ανησυχητικές αναρτήσεις»

Οι αρχές έχουν εντοπίσει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες χαρακτήρισαν «πολύ, πολύ ανησυχητικές», δήλωσε ο σερίφης Σκοτ Ίσραελ της κομητείας Μπράουαρντ.

Όπως αναφέρει η Washington Post, ο Κρουζ και ένας ετεροθαλής αδελφός του υιοθετήθηκαν ως βρέφη από την Λίντα και τον Ρότζερ Κρουζ, σύμφωνα με έναν συγγενή τους στη Νέα Υόρκη. Ο Ρότζερ πέθανε πριν από πολλά χρόνια και η Λίντα το περασμένο φθινόπωρο, είπε ο ίδιος συγγενής.

Περίπου την περίοδο της Ημέρας των Ευχαριστιών, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Νίκολας Κρουζ μετακόμισε στο σπίτι της οικογένειας ενός φίλου του από το Λύκειο Στόουνμαν Ντάγκλας, όπως είπε στην εφημερίδα ο Τζιμ Λούις, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια.

Ο δικηγόρος, αν και τον χαρακτήρισε θλιμμένο και ίσως λίγο ιδιόρρυθμο, υποστήριξε ότι η οικογένεια δεν διέκρινε κάτι που να παραπέμπει σε βία. Ο Κρουζ είχε ήδη  υπό την κατοχή του ένα αυτόματο τουφέκι AR-15 όταν μετακόμισε στο σπίτι της οικογένειας αυτής, που το κλείδωνε σε ένα ντουλάπι στο σπίτι και είχε το κλειδί.

Ο Κρουζ είχε εγγραφεί σε ένα πρόγραμμα για την απόκτηση του διπλώματος GED (Σ.τ.Σ: μια πιστοποίηση ότι ο κάτοχός του διαθέτει τις γνώσεις αποφοίτου καναδικού ή αμερικανικού γυμνασίου), σύμφωνα με τον Λούις, αλλά χθες Τετάρτη δεν παρακολούθησε τα μαθήματα λέγοντας στην οικογένεια ότι «την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν πηγαίνω στο σχολείο».

ΠΗΓΕΣ: BBC, The Washington Post, Reuters

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.