ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis

Μήνυση Σαμαρά: Αυτές είναι οι γκρίζες ζώνες του κατηγορητηρίου για Novartis

Κραυγαλέες αντιφάσεις των προστατευομένων μαρτύρων και γεγονότα που συγκρούονται με την απλή λογική, επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην μήνυση που κατέθεσε την Παρασκευή, κατά του πρωθυπουργού, των προστατευομένων μαρτύρων και των δικαστικών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση NOVARTIS.

Ο πρώην αρχηγός της Ν.Δ. στρέφεται με την μήνυσή του κατά του Αλέξη Τσίπρα, του Αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δικαστικών Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη, αλλά κατά των δύο προστατευομένων μαρτύρων που κατέθεσαν εναντίον του, ισχυριζόμενοι πως χρηματίστηκε.
«Πρόκειται για μια χυδαία πολιτικοδικαστική σκευωρία που εξυφάνθηκε και εκτελέστηκε σε βάρος μου από τη μηνυόμενη συμμορία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς στην 57σέλιδη μήνυσή του, επισημαίνοντας τις κραυγαλέες αντιφάσεις που εντόπισε στη δικογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή και ιδίως στις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων με τα ψευδώνυμα Αικατερίνη Κελέση και Μάξιμος Σαράφης. Ορισμένες από αυτές είναι:

*** Οι μάρτυρες υποστηρίζουν πως συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Φρουζή μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, ενώ τοποθετούν την δωροδοκία του μερικούς μήνες νωρίτερα. Επίσης, ενώ ο ένας μάρτυρας υποστηρίζει πως πήρε χρήματα σε βαλίτσα που μετέφερε ο Φρουζής στο Μαξίμου, ο δεύτερος υποστηρίζει οτι έλαβε χρηματικά ποσά μέσω εταιρείας δημοσίων σχέσεων και του γνωστού προγράμματος Harvarnt Project.

***Ταυτόχρονα αποκαλύπτουν ραντεβού του Φρουζή με τον σύμβουλό του Στ. Παπασταύρου στο Μέγαρο Μαξίμου, δύο μέρες μετά τον γάμο του στις Σπέτσες κι ενώ βρισκόταν σε άδεια.

***Τα αποσπάσματα των καταθέσεων που αναφέρονται στον πρώην πρωθυπουργό, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά “έχουν γραφτεί σε άλλον υπολογιστή και με άλλη γραμματοσειρά και εντάχθηκαν εκ των υστέρων με αντιγραφή στις καταθέσεις”

***Ο ένας μάρτυρας καταθέτει πως συναντήθηκε με τον Φρουζή στο Μέγαρο Μαξίμου κιμ ο άλλος στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ ο ίδιος τονίζει οτι συναντήθηκε μαζί του μόνο μια φορά ένα χρόνο νωρίτερα μαζί με άλλους δεκατρείς φορείς της φαρμακοβιομηχανίας.

***Στην πρώτη κατάθεση της Αικατερίνης Κελέση, αναφέρεται πως διάρκεσε 4 ώρες και 40 λεπτά, αλλά η κατάθεσή της είναι μόνο δύο δακτυλογραφημένες σελίδες.

Ο πρώην πρωθυπουργός εγκαλεί για 8 αδικήματα εγκαλεί Τσίπρα, Παπαγγελόπουλο, εισαγγελείς και προστευόμενους μάρτυρες

- Κατάχρηση εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια (άρθρο 239 περ. β’ ΠΚ), για τους 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων.

-Παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ), για τους 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων.

- Παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου (άρθρο 252 ΠΚ), για τους 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων.

- Παραβίαση του άρθρου 22 παρ. 4, 6 ν.2472/1997, για τους 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων.

- Ψευδορκία μάρτυρα (άρθρο 224 ΠΚ), για τους 6ο και 7ο των μηνυομένων.

- Συκοφαντική δυσφήμιση (άρθρο 363 ΠΚ), για τους 6ο και 7ο των μηνυομένων.

- Ηθική αυτουργία στα ανωτέρω αδικήματα για τους 1ο και 2ο των μηνυομένων και

-Συμμορία (άρθρο 187 παρ. 5 ΠΚ), για τους 1ο, 2ο, 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων.

Διαβάστε εδώ τη μήνυση που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χρήστου Ντζούρα, του αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Στυλιανού Μανώλη, των δύο προστατευόμενων μαρτύρων με τα ψευδώνυμα «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» και κατά παντός άλλου συνεργού των ανωτέρω στις μηνυόμενες πράξεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.