ΚΟΣΜΟΣ

Λίγους μήνες πριν

Ο μακελάρης της Φλόριντα κάνει σκοποβολή φορώντας καπελάκι της καμπάνιας Τραμπ [βίντεο]

Φορώντας ένα σορτσάκι κι ένα καπελάκι της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ ο μακελάρης της Φλόριντα διακρίνεται να ασκείται στη σκοποβολή στην πίσω αυλή του σπιτιού του.

Το βίντεο που πρόβαλε το CNΝ τράβηξε ένας γείτονας λίγους μήνες πριν ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ εισβάλει οπλισμένος μ’ ένα τυφέκιο εφόδου AR-15 στο πρώην λύκειό του και σκοτώσει 17 μαθητές και μέλη του προσωπικού.

Στο βίντεο ο Κρουζ διακρίνεται να πυροβολεί μερικές φορές προτού επιστρέψει ξανά στο σπίτι του.

(Φωτογραφίες: CNN)

Στην αμερικανική κοινή γνώμη έχει προκαλέσει οργή η αποκάλυψη ότι ο Κρουζ, ο οποίος ομολόγησε στην ανάκριση την ενοχή του, κατάφερε να αποκτήσει νόμιμα όπλο παρά τις προειδοποιήσεις για το παρελθόν του.

Ο διαταραγμένος νεαρός είχε αποπεμφθεί από το λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάνγκλας μετά από καυγά με το νέο αγόρι της πρώην φίλης του και σύμφωνα με πληροφορίες του είχε απαγορευθεί η είσοδος στις εγκαταστάσεις τους. Είχε υποβληθεί σε θεραπεία για ψυχολογικά προβλήματα, αλλά τη διέκοψε πριν από περίπου έναν χρόνο, ενώ το FBI είχε ενημερωθεί για μια ανάρτησή του στο YouTube όπου ανέφερε: «θα γίνω επαγγελματίας δολοφόνος σε σχολεία», αλλά δεν κατάφερε να βρει επαρκή στοιχεία.

Την ίδια ώρα ο Τζόρνταν Τζέρεμπ, ηγέτης της τοπικής ρατσιστικής οργάνωσης Clearwater Republic of Florida, στόχος της οποίας είναι να μετατρέψει τη Φλόριντα σε Πολιτεία μόνον για λευκούς, επιβεβαίωσε ότι ο Κρουζ είχε σχέσεις με την ομάδα κι ότι η εκπαίδευση που έλαβε μαζί με άλλα μέλη στην περιοχή Ταλαχάσι μπορεί να τον κατέστησε «πιο αποτελεσματικό» φονιά.

Αρνήθηκε ,ωστόσο, οποιαδήποτε ανάμειξη της οργάνωσης στη δολοφονική ενέργεια του 19χρονου, υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος είχε πρόβλημα ερωτικής φύσης και γι’ αυτό δεν ήταν τυχαία η επιλογή του να επιτεθεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο Κρουζ ήταν γνωστό ότι απειλούσε συχνά τους συμμαθητές και τους καθηγητές του. Είχε ελάχιστους φίλους και αρκετοί πρώην συμμαθητές του τον περιέγραψαν ως «μοναχικό» και «αλλόκοτο». Η αστυνομία ερευνά μια σειρά από ανησυχητικές αναρτήσεις και φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πόζαρε με όπλο κι έγραφε για την επιθυμία του να σκοτώνει ζώα.

Ο Κρουζ κατάγεται από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης και μετακόμισε στην κομητεία Μπράουαρντ της Φλόριντα με τους γονείς και τον αδελφό του. Τα αδέρφια έμειναν όμως ορφανά όταν πέθανε πριν από αρκετά χρόνια ο πατέρας τους από καρδιακή προσβολή και η μητέρα τους πέρυσι από πνευμονία. Τη φροντίδα τους είχε αναλάβει φίλος της οικογένειας.

Πηγή: Ο μακελάρης της Φλόριντα κάνει σκοποβολή φορώντας καπελάκι της καμπάνιας Τραμπ [βίντεο] | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.