ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα δικαστήρια ‘βλέπουν’ τη συνέχεια Βενιζέλος-Λοβέρδος

«Όλα στο φως», επιμένει το ΠΑΣΟΚ

Στη θέση τους υπέρ του να έρθουν όλα στο φως, με ανεπηρέαστη τη Δικαιοσύνη να κάνει όσα πρέπει για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis, θα επιμείνουν το επόμενο διάστημα στο Κίνημα Αλλαγής, ψηφίζοντας ασφαλώς ‘ναι’ στο αίτημα για προανακριτική επιτροπή στη Βουλή.
Το ίδιο επίμονοι όμως θα είναι και στο ότι είναι υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην αποδέχεται την εξέταση των ευθυνών και των υπουργών της δικής τους κυβέρνησης, «οι οποίοι το 2015 ‘ξέχασαν’ να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων, παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων», όπως λένε.
Την ίδια ώρα, για συνωμοσία κατά των θεμελιωδών θεσμών και αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας να εννοηθεί πως εφόσον χρειαστεί μετά τη Βουλή, η υπόθεση θα οδηγηθεί στις αίθουσες των ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων, ένα ‘γήπεδο’ που εξ ακαδημαϊκής ιδιότητας, είναι δικό του. Ο ίδιος μίλησε για επίθεση κατά των προσώπων που συγκροτούν την αντιπολίτευση, την πολυφωνία και τον ορθό λόγο, σημειώνοντας πως πλέον το θέμα αφορά τον πυρήνα της Δημοκρατίας.
Στη Δικαιοσύνη παρέπεμψε και ο έτερος εμπλεκόμενος στην υπόθεση από το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποιώντας ότι «οι συκοφάντες θα πληρώσουν το τίμημα της λάσπης τους» και ξεκαθαρίζοντας ότι θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για όσους προωθούν καταγγελίες εις βάρος του, αλλά και ‘πολύ σκληρή’ αγωγή κατά μίας προστατευόμενης μάρτυρος. «Η Δικαιοσύνη θα βρει ποιος είναι υπεύθυνος», είπε, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την κυβέρνηση ως μία «συμμορία» με έναν «αρχισυμμορίτη».
Για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και στο ανακριτικό έργο και απουσία σεβασμού στην ανεξαρτησία των θεσμών, κατηγορούν την κυβέρνηση στη Σεβαστουπόλεως, καταγγέλλοντας μικροπολιτικά παιχνίδια και όχι γνήσιο ενδιαφέρον για τη διαλεύκανση του σκανδάλου. Στο Ποτάμι πάντως, χαρακτηρίζουν θετικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός υιοθέτησε την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη να διεκδικήσει το ελληνικό δημόσιο, τα χρήματα από τη Novartis. Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στην ΜΕΣΥΑ του κόμματός του την Κυριακή, ο επικεφαλής του Ποταμιού, υποστήριξε ότι «το σκάνδαλο Novartis δεν είναι σκανδαλοθηρικό σόου, για να μην πεθάνουμε από ανία». «Κάποιοι πλούτισαν και αυτά τα λεφτά πρέπει να τα διεκδικήσουμε! Προτείνουμε λοιπόν στην κυβέρνηση να διεκδικήσει τα δισεκατομμύρια που χάθηκαν», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.