ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την υπόθεση Novartis

Παναγιωτόπουλος: Η κυβέρνηση θέλει να προκληθεί θόρυβος για τα πολιτικά πρόσωπα

«Σαφώς και υπάρχει» υπόθεση Novartis, απαντά στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, και η έρευνα πρέπει να αφορά -προσθέτει- και στο επίπεδο και «των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στις αποφάσεις τιμολόγησης των φαρμάκων».

Όπως, όμως, διευκρινίζει, «διερεύνηση δεν σημαίνει προαποφασισμένο πόρισμα ενοχής των πάντων, και ιδίως των πολιτικών προσώπων. Και είναι προφανές πλέον ότι στόχευση της επισπεύδουσας κυβέρνησης είναι να αποδοθεί μομφή και να προκληθεί θόρυβος μόνο στο επίπεδο των πολιτικών προσώπων».

Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Παναγιωτόπουλος λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση σύστασης προανακριτικής γιατί επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε βάθος. Παράλληλα όμως θα αναδείξει όλα τα κενά της κυβερνητικής πρότασης».

Στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ υποστηρίζει ότι «όταν δε, ένας υπουργός γνωρίζει το περιεχόμενο μιας δικογραφίας στο στάδιο μιας μυστικής προανακριτικής διαδικασίας που διενεργείται από την αρμόδια δικαιοσύνη και προβαίνει δημοσίως σε αξιολόγηση της υπόθεσης πριν αυτή δημοσιοποιηθεί, τότε προφανώς έχει πάρει τις σχετικές πληροφορίες από τους διενεργούντες την έρευνα λειτουργούς της δικαιοσύνης».

Στις διαπραγματεύσεις με το βόρειο γείτονά μας, ο κ. Παναγιωτόπουλος συστήνει, «σκληρή γραμμή και όποιος αντέξει». Ενώ κληθείς να σχολιάσει, από το Πρακτορείο, την τρέχουσα φάση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων, σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Η αποδυναμωμένη Ελλάδα ενισχύει την αυτοπεποίθηση της Τουρκίας απέναντι στη ευάλωτη, όπως πιστεύει, χώρα μας».

Για την οικονομική κατάσταση, τέλος, ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ σχολιάζει: «Το ζήτημα δεν είναι κατά πόσο θέλουμε καθαρή έξοδο , αλλά κατά πόσο μπορούμε. Και, όπως φαίνεται, δεν μπορούμε ακόμα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.