ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διατηρούν συναισθηματικό δέσιμο με την πόλη

Παραμένει ελκυστική η Θεσσαλονίκη για τους Ισραηλινούς τουρίστες

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί πρώτιστο προορισμό για τους Ισραηλινούς τουρίστες καθώς οι περισσότεροι, διατηρούν συναισθηματικό δέσιμο με την πόλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης η προσέλευση τουριστών από το Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη είναι ανοδική με το ποσοστό αύξησης από το 2016 στο 2017 να φτάνει το 87,31%. Συγκεκριμένα το 2016 η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε 44.966 Ισραηλινούς τουρίστες ενώ το 2017 οι επισκέπτες από τη συγκεκριμένη χώρα έφτασαν τους 84.224.

Στην ΙΜΤΜ 2018 τη διεθνή τουριστική έκθεση του Ισραήλ που έλαβε χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο TLV Convention Center στο Τελ Αβίβ, από τις 6 ως τις 7 Φεβρουαρίου, η Θεσσαλονίκη έλαβε μέρος ως συν εκθέτης του Ε.Ο.Τ. μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η υπεύθυνη Marketing της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κα Χρύσα Σαραβέλου είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ισραήλ (ΙΤΤΑΑ) κα Hanny Sobol και με Ισραηλινούς tour operators με τους οποίους συζήτησαν τις προοπτικές της φετινής χρονιάς και τις δυνατότητες κοινών δράσεων. «Με την κυρία Sobol συζητήσαμε για την άμεση υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου στο πλαίσιο του οποίου θα υλοποιηθεί ένα b2b event- workshop, στο οποίο οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν επαφές με τους tour operators με τους οποίους θα συνεργάζονται».

Στην έκθεση συμμετείχε ο Ε.Ο.Τ., με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα του κ. Κωνσταντίνο Τσέγα, με περίπτερο 100 τ.μ. και συνολικά δεκαπέντε συν-εκθέτες. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με σημαντική αύξηση των συμμετοχών. «Η συμμετοχή των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης στην φετινή έκθεση συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της γνωριμίας του κοινού και των επαγγελματιών με την σύγχρονη εικόνα της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Οι ιστορικοί δεσμοί της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με τους Ισραηλινούς παράλληλα με το έντονο ενδιαφέρον από τους ταξιδιώτες αποτελούν τα εχέγγυα για την προσδοκία περαιτέρω ενδυνάμωσης της τουριστικής κίνησης και την φετινή περίοδο» αναφέρει ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ισραήλ κ. Χαρίλαος Καλπίδης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.