ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Κύπρος έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τους πόρους της»

Παρέμβαση ΗΠΑ: Παρακολουθούμε την κατάσταση στην Κύπρο

«Συζητήσαμε τα άμεσα ζητήματα και θα δούμε τι θα γίνει», ήταν η απάντηση της πρέσβεως των ΗΠΑ στη Λευκωσία.

«Συζητήσαμε τα άμεσα ζητήματα και θα δούμε τι θα γίνει», ήταν η απάντηση της πρέσβεως των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Κάθλιν Αν Ντόχερτι, στην ερώτηση αν υπάρχει προβληματισμός ενόψει της έλευσης, την ερχόμενη βδομάδα, ειδικών σκαφών για λογαριασμό της ΕΧΧΟΝ Mobil στην ΑΟΖ. Η γεώτρηση της εταιρείας είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Οκτώβριο.

Η κ. Ντόχερτι, η οποία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή και ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τους πόρους της».

Επίσης, είπε ότι μετέφερε στον κ. Αναστασιάδη ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος «αισθάνεται ισχυρά ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να εξερευνά και να αξιοποιεί τους φυσικούς πόρους στην ΑΟΖ της».

Οι ΗΠΑ, όπως είπε, παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, έθεσε το θέμα στους Τούρκους κατά την επίσκεψή του στη χώρα.

Επίσης, εξέφρασε την ευχή σύντομα το ζήτημα να επιλυθεί και να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Εξάλλου, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη Αναστασιάδη-πολιτικών αρχηγών, τόνισε: «Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με την εταιρεία (σ.σ.: ΕΝΙ). Κάντε υπομονή».

Σε ερώτηση, αν έχει λήξει το θέμα της γεώτρησης απάντησε: «Όχι δεν έχει λήξει τίποτα, οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται. Μένω ως εδώ».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 18:00 21/02/2018

    Θυμάμαι , από 2010 μέχρι πρόσφατα , που ΟΛΟΙ ///εξύβριζαν/// τον Γαπ ώς ημίαιμο GAP . . . Amerikanaki . . . γιος της Αμερικάνας Μαργαρίτας . . . ΌΧΙ καθαρόαιμος Ελληνοβαρβατίλας όπως η αφεντιά τους . . . κάνχαζαν αλληλοβαυκαλιζόμενα ΛιακοπουλοΠουτινολάγνα ΛαφαζανοΚαραμανλοΚασιδιάρικα αριστεροδεξιά αντιμνημονιακά ανθρωποειδή , που είχαν μαστουρώσει από τον Καραμανλοαθωωτικό Καμένο Λαζοπουλιακό ψεκασμό για . .. TAXA ΥΠΟΧΝΟΝΙΟ σχέδιο ΔΝΤ-ΟΜΠΑΜΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΣΙΑ-FED για να καταστρέψουν το ευρώ . . . με όργανο τον Αμερικανογεννημένο πράκτορα Γ.Παπανδρέου . . .που ΤΟΛΜΟΥΣΕ και μιλούσε με Στρος Καν . . .Α ΠΑ ΠΑ ΠΑ ΠΑ ΠΑ . . .ΕΓΚΛΗΜΑ το ΝΑ ΠΡΟΝΟΕΙΣ μπροστά στο αδιέξοδο που ερχόταν . . .ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ , ΠΟΙΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ . . .αφού η ελληνική Οικονομία ήταν ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ . . . σύμφωνα με ΡΗΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΊΩΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΩΝ Καραμανλή-Παυλόπουλου-Παπαθανασίου-Αλλογοσκούφη-Παπαγγελόπουλου-Σαμαρά . . . ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΧΟΤΑΝ . . .51η πολιτεία η ΗΠΑ . . .ακόμα και το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ , του Σημίτη το 1996, σας ΞΊΝΙΖΕ ,υποκριτές κουραδόμαγκες , που τελικά ψηφίσατε και τα συριζοανελόσκατα . . . παραδώστε τα εκλογικά σας βιβλιάρια ηλίθιοι που μας πήρατε στο λαιμό σας . . . έλεος πολιτικά πρωτόΖΩΑ . . .λυπηθείτε τουλάχιστον τα παιδιά & τα εγγόνια σας !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.