ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα

Παιδικός καρκίνος: Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι μια σπάνια, απειλητική για τη ζωή νόσος. Αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στα παιδιά, τους εφήβους και νεαρούς ενήλικες, (εκτός από τα ατυχήματα), επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Συλλόγος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, ο σύλλογός επισημαίνει ότι παιδιά και έφηβοι με καρκίνο πρέπει να αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένη ομάδα σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία και κλινικές με στόχο την ολιστική προσέγγιση.

Κάθε χρόνο στην Ευρώπη πραγματοποιούνται
15.000 νέες διαγνώσεις σε παιδιά μέχρι 15 χρονών και 20.000 σε εφήβους και νέους ενήλικες ηλικίας 15 μέχρι 24 χρονών.

1 παιδί κάθε 600 γεννήσεις θα αναπτύξει καρκίνο πριν τα 20 του χρόνια.

Κάθε μέρα 20 περίπου παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από καρκίνο στην Ευρώπη.

Στη χώρα μας νοσούν από καρκίνο 320 περίπου παιδιά το χρόνο.

Ποσοστό 70 – 80% από αυτά νοσηλεύονται στα παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα της Αθήνας, 20 – 25% στη Θεσσαλονίκη και 5% περίπου στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ οι έφηβοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία των ενηλίκων.

Ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα, οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα και σημασία στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.

Η ραγδαία εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογίας θέτει στη διάθεση των παιδιών νέα διαγνωστικά και θεραπευτικά εργαλεία και νέες πρακτικές, με αποτέλεσμα τη δυνατότητα ίασης σε ποσοστό περίπου 80%.

«Στόχος και επιδίωξη μας να προσφέρουμε στο Ελληνόπουλο ίσες ευκαιρίες ίασης με κάθε παιδί στα μεγάλα κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής. Το επιστημονικό προσωπικό που θα εφαρμόσει τις νέες πρακτικές στη χώρα μας, υπάρχει και αγωνίζεται μαζί μας», αναφέρει η ανακοίνωση της «Φλόγας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.