ASTRO-MATRIX

Ανταγωνισμός, ο εχθρός της σχέσης

Ποια ζώδια λειτουργούν ανταγωνιστικά;

Ο εχθρός της σχέσης ο ανταγωνισμός, όχι μόνο της ερωτικής, αλλά της σχέσης σε όλα τα επίπεδα. Στον έρωτα, στη φιλία, στις συνεργασίες, στην ίδια την οικογένεια υπάρχει ως κατάσταση, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις οι σχέσεις να τραυματίζονται σοβαρά. Πίσω από την όποια ανταγωνιστική συμπεριφορά, κρύβεται η ανώριμη πλευρά του ατόμου, ένα παιδί που για τους δικούς του λόγους δεν θέλει να μεγαλώσει. Ίσως γιατί δεν εισέπραξε την επιβεβαίωση από τους γονείς κατά πρώτον, και κατά δεύτερον από το ευρύτερο περιβάλλον του. Όσες περισσότερες απορρίψεις δεχθεί το άτομο στη ζωή του, τόσο περισσότερο ανταγωνιστικά θα λειτουργεί, αφού πάντα μία φωνή μέσα του θα του υπενθυμίζει την ανεπάρκειά του.

 

Τι συνέπειες έχει ο ανταγωνισμός στις σχέσεις;

 

Τα ανταγωνιστικά άτομα δεν σημαίνει πως στερούνται προσόντων. Αντίθετα, μπορεί να είναι πολύπλευρα και χαρισματικά, το σίγουρο όμως είναι πως στην παιδική τους ηλικία, κανείς δεν τα βοήθησε να αναγνωρίσουν τις ικανότητές τους. Και στις περισσότερες των περιπτώσεων, το κίνητρο των ανθρώπων που κατάφεραν πολύ σημαντικά πράγματα στη ζωή τους ήταν αυτό του να αποδείξουν στους άλλους πόσα μπορούν να κάνουν, και βέβαια να τους προσπεράσουν.

Στον προσωπικό αστρολογικό χάρτη, ο Άρης είναι ο πλανήτης που κυρίως λειτουργεί ως δείκτης (και ανάλογα με τη θέση του από ζώδιο και οίκο και βέβαια τις όψεις που κάνει με άλλους πλανήτες), της ανταγωνιστικής συμπεριφοράς. Και ειδικότερα, στην περίπτωση που δημιουργεί δυσαρμονική γωνία με τα φώτα. (Ήλιο και Σελήνη).

 

Πάμε να δούμε κατά πόσο λειτουργεί ανταγωνιστικά το κάθε ζώδιο στη σχέση:

 

ΚΡΙΟΣ
Όσο και αν αυτό φαίνεται παράξενο, «ο πολεμοχαρής» του ζωδιακού δεν εκφράζει ανταγωνιστικές συμπεριφορές, και ειδικότερα απέναντι στο πρόσωπο με το οποίο εμπλέκεται ερωτικά. Θα πρέπει όμως να διευκρινίσουμε ότι αυτό λειτουργεί όσο βρίσκεται σε θέση υπεροχής. Όσο ο/η σύντροφος του επιτρέπει να έχει τον έλεγχο και να κυριαρχεί στο σχέση. Σε περίπτωση που εισπράξει ματαίωση ή αμφισβήτηση, τότε γίνεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, και μάλιστα το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε μοιραία από εκεί και μετά να αρχίσουν να πέφτουν οι μετοχές του. Καθόλου εύκολη η συμβίωση μ’ έναν Κριό, όταν ενεργοποιήσει την ανταγωνιστική του πλευρά. Και ειδικότερα στην περίπτωση που ο/η σύντροφος λειτουργεί το ίδιο ανταγωνιστικά. Το πιο πιθανό είναι, κάτω από τέτοιες συνθήκες να έρθει η οριστική ρήξη στη σχέση.

ΤΑΥΡΟΣ

Απαλλαγμένος από ανταγωνιστικές συμπεριφορές ο Ταύρος, αυτόματα δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας, σταθερότητας, αλλά και υπεροχής. Σίγουρος για τον εαυτό του και για τα ισχυρά κίνητρα που δημιουργεί στον άλλον, προκειμένου να θέλει να βρίσκεται κοντά του, όχι μόνο δεν εμπλέκεται σε παιχνίδια ανταγωνισμού, αλλά πολλές φορές μπαίνει σε θέση ανωτερότητας, ακόμα και αν αντικειμενικά έχει το δίκιο με το μέρος του. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα κάνει πρώτος υποχώρηση. Θα πρέπει να ξεκάθαρα να του δηλώσει ο/η σύντροφος ότι αναγνωρίζει το λάθος του για να επιστρέψει. Αυτό όμως δεν μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές. Αργεί ο Ταύρος να πάρει αποφάσεις, ίσως γιατί θέλει να δώσει ευκαιρίες. Σε περίπτωση που πάρει μία θέση, τότε δεν έχει καμία πρόθεση από την πλευρά του να μετακινηθεί. Και πάλι όμως, αυτό δεν γίνεται ανταγωνιστικά, ούτε προτίθεται να το κάνει δύσκολο. Απλά, αποστασιοποιείται και παγώνει τα συναισθήματά του, μέχρι ο άλλος να πάρει την απόφαση ότι η σχέση τελείωσε.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Από την πρώτη μέρα της γνωριμίας, μπορεί έτσι αβίαστα και φυσιολογικά να εκδηλώσει την ανταγωνιστική του φύση ο Δίδυμος. Δεν το κάνει όμως τόσο συνειδητά αλλά με τρόπο έτσι όπως ένα παιδί που μπαίνει στην εφηβεία και θα πρέπει συνεχώς να προσπαθεί να αναμετρά τις δυνάμεις και τις ικανότητές του, και έτσι, θέλεις δεν θέλεις, μπαίνεις στο παιχνίδι του, αφού έχει έναν μοναδικό τρόπο να σε παρασύρει. Και το πιο δύσκολο ακόμα, δεν σου αφήνει περιθώρια να ξεφύγεις, αφού το δυνατό μυαλό του μπορεί να εφευρίσκει χίλιους τρόπους ώστε να βρίσκεσαι στο δικό του πεδίο αναμέτρησης. Το μυστικό στην περίπτωσή του είναι να μάθεις τα κουμπιά του και να τον κάνεις να πιστεύει ότι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Κουραστικό αυτό το παιχνίδι, σε κάποιες περιπτώσεις όμως αξίζει τον κόπο, αφού στην προσπάθειά σας να τον αλλάξετε, θα καταφέρετε να αλλάξετε τον εαυτό σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ζωδίων με τη χαμηλότερη αυτοπεποίθηση, και αυτός ίσως είναι ο λόγος που πολλές φορές λειτουργεί ανταγωνιστικά μέσα στη σχέση. Ευάλωτος συναισθηματικά, με το παραμικρό μπορεί να αισθανθεί απόρριψη και αυτό τον ωθεί στο να προσπαθεί συνεχώς να προβάλλει τον εαυτό του και να προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι σημαντικός, ακόμα και αν θα πρέπει η πραγματικότητα που προβάλλει να είναι διαφορετική από αυτήν που ο ίδιος βιώνει. Όλα αυτά βέβαια, εάν και εφ’ όσον εισπράξει συμπεριφορές τέτοιες, ώστε να τον κάνουν να νιώσει ανεπαρκής. Όταν η ανταπόκριση –η συναισθηματική κυρίως– είναι ανάλογη των αναγκών του, τότε επιτρέπει στον/στη σύντροφο να σταθεί πιο ψηλά από εκείνον και βέβαια να δώσει πολλά περισσότερα απ’ όσα παίρνει.

ΛΕΩΝ

Το ισχυρό «εγώ» του Λέοντα τον βάζει πολλές φορές στο παιχνίδι του ανταγωνισμού, μόνο που σπάνια θα κάνει εκείνος την αρχή. Θα πρέπει να τον προκαλέσεις πολύ για να βγάλει αυτό το κομμάτι του εαυτού του, που δεν αρέσει ούτε στον ίδιο. Η διαφορά με το Λέοντα όμως είναι ότι θα πρέπει ο ανταγωνιστής του να αξίζει τον κόπο, ώστε να ασχοληθεί μαζί του. Θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με ισχυρή πρόκληση, ώστε να θελήσει να μπει στο παιχνίδι της αναμέτρησης, και το πιο πιθανό είναι ότι θα βγει νικητής. Στις ερωτικές του σχέσεις, συνήθως δεν έλκει ανταγωνιστικά άτομα, ίσως γιατί ένα από τα μεγαλύτερα αιτήματα ενός Λέοντα είναι να θαυμάζει τον/τη σύντροφο. Στην περίπτωση λοιπόν που έλξει ανταγωνιστικό άτομο στη ζωή του, το πιο πιθανό είναι να απομυθοποιήσει τον έρωτά του και σιγά-σιγά να αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον του.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Από τα πιο ανταγωνιστικά ζώδια η Παρθένος, μόνο που θα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός, προκειμένου να αρχίσει αυτό να γίνεται αντιληπτό από τον/τη σύντροφο. Αυτή η ευκολία που τον διακατέχει του να μπορεί να κρύβει τα συναισθήματά του και να υποκρίνεται πολύ καλά και σύμφωνα με το ρόλο που καλείται να παίξει, δεν σου αφήνουν και πολλά περιθώρια να αναγνωρίσει και αυτή την πλευρά του χαρακτήρα του. Ακόμα και αν πρόκειται για άτομο καταξιωμένο επαγγελματικά και κοινωνικά, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα εκφράσει ανταγωνιστικές διαθέσεις. Πόσο μάλλον στην περίπτωση που οι συνθήκες της ζωής του δεν είναι ανάλογες με αυτές που θα ήθελε, ώστε να αισθάνεται επιβεβαιωμένος. Γι’ αυτό και συνήθως οι Παρθένοι, σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται, οι συναναστροφές τους είναι τέτοιες, ώστε να μπορούν να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από τους άλλους.

ΖΥΓΟΣ

Προσπαθεί τόσο πολύ να πηγαίνει με το ρεύμα των άλλων, ώστε να μην αφήνει ο ίδιος περιθώρια στον εαυτό του να λειτουργεί ανταγωνιστικά. Η συνεχής αγωνία στην οποία βρίσκεται είναι να τον αποδέχονται και να μπορεί να έχει πάντα εξασφαλισμένη μία θέση ανάμεσα στους άλλους. Και εννοείται σε αυτούς που τον ενδιαφέρουν κοινωνικά. Δεν θα συγκαταλέγαμε το Ζυγό στην κατηγορία εκείνη των ανταγωνιστικών ζωδίων. Και ο σημαντικότερος λόγος ίσως είναι ότι, έτσι κι αλλιώς, θα πάρει αυτό που θέλει, ακόμα και αν χρειαστεί να περιμένει πολύ γι’ αυτό. Ακόμα και στην περίπτωση που θα βιώσει τη μεγάλη κρίση στη σχέση, ακόμα και τότε, αθόρυβα εντελώς, θα αποχωρήσει, και μπορεί ο τρόπος που θα το κάνει να είναι σκληρός και απρόβλεπτος. Σπάνια όμως μπαίνει σε παιχνίδια ανταγωνισμού, και ακόμα και να τον προκαλέσεις, θα βρει τρόπο μέσα από τη διπλωματική του ικανότητα να ξεφύγει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όχι τόσο ανταγωνιστικός ο Σκορπιός, όσο εκδικητικός, και στην περίπτωση βέβαια που τον έχεις εξωθήσει στα άκρα. Δεν μιλάει και τη στιγμή που πρέπει, απλά μαζεύει μέχρι να συγκρουστεί και ο ίδιος με τα όριά του. Και τότε θα βρει τρόπο να πάρει τη ρεβάνς. Δεν του αρέσει να μπαίνει σε παιχνίδια ανταγωνισμού. Αυτό που ζητάει πάνω απ’ όλα είναι να του αναγνωρίσεις τη θέση του. Γιατί αυτό είναι κάτι που το κάνει ο ίδιος στις σχέσεις του, είτε πρόκειται για φιλικές, είτε για ερωτικές κ.λ.π. Αυτόματα μπαίνει στην κατάσταση της εξιδανίκευσης. Με αποτέλεσμα να βάζει τον άλλον πολύ ψηλά. Οπότε, δεν σου αφήνει περιθώρια να τον ανταγωνιστείς, αφού σε βάζει να βρίσκεσαι στο πιο ψηλό βάθρο. Προσοχή όμως, όταν θελήσει να σε κατεβάσει. Ακόμα και επικίνδυνο μπορεί αυτό να αποδειχθεί. Όχι για εκείνον, αλλά για τον έρωτά του. Και πάλι όμως, σε παιχνίδια ανταγωνισμού δεν θα μπει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όπως και τα υπόλοιπα της φωτιάς, έτσι και ο Τοξότης έχει ροπή προς ανταγωνιστικές διαθέσεις. Σπάνια όμως αυτό συμβαίνει, στην περίπτωση που βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, και σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούν στη ζωή του, τις οικονομικές κυρίως, ώστε να του επιτρέπουν να κάνει σπορ, να έχει ελευθερία, να μπορεί να ταξιδεύει, και να έχει ένα μεγάλο δίκτυο επικοινωνίας. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, του βγαίνει ο ανταγωνισμός του εφήβου που συνεχώς τον κάνει να είναι ανήσυχος και να ψάχνει για το διαφορετικό και την περιπέτεια. Και πάλι όμως του βγαίνει με τρόπο τέτοιο, ώστε να αφήνει την ανταγωνιστική συμπεριφορά του στις περισσότερες περιπτώσεις να περνάει απαρατήρητη, αφού έχει τον τρόπο να σε κάνει να τον αγαπάς γι’ αυτό που είναι και να μην το παίρνεις προσωπικά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μέσα από τη φύση του χαρακτήρα του, του να θέλει να βρίσκεται σε θέση ισχύος, μοιραία μπαίνει σε παιχνίδια ανταγωνισμού, μέχρι να φτάσει στη θέση εκείνη όπου θα αισθάνεται επιβεβαιωμένος, κυρίως στον επαγγελματικό τομέα. Η επαγγελματική και κοινωνική κατάκτηση και η δημιουργία οικογένειας, λειτουργούν ως τα πιο ισχυρά σημεία αναγνώρισης του εαυτού του. Εάν αυτά τα πετύχει, τότε κανένα λόγο δεν έχει να λειτουργεί ανταγωνιστικά, αντίθετα αναγνωρίζει στους άλλους, και δη στον/στη σύντροφο τα θετικά, την προσπάθειά τους να εξελίσσονται. Και επειδή η καταξίωση είναι ανάγκη που από πολύ νωρίς στη ζωή του εκφράζεται, επιδιώκει να συναναστρέφεται με άτομα ισχύος, ακριβώς για να έχει τα ερεθίσματα ώστε να πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα στη ζωή του.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αδιάφορο τον αφήνουν τον Υδροχόο τα παιχνίδια του ανταγωνισμού, αφού πάντα έχει δυνατά σημεία αναφοράς τέτοια ώστε να αισθάνεται σημαντικός. Η θέση του απέναντι στη ζωή, από τη νεαρή ακόμα ηλικία, και σε ό, τι αφορά τα υλικά πράγματα, συμβάλλει ακόμα περισσότερο στο μη λειτουργεί ματαιόδοξα, και κατά συνέπεια ανταγωνιστικά. Άλλες είναι οι αγωνίες και τα αιτήματα ζωής του, διαφορετικά από αυτά των περισσότερων ανθρώπων. Και ειδικά στις ερωτικές του σχέσεις, τις περισσότερες φορές, λειτουργεί ως υπεράνω, ακόμα και αν δεχθεί δυνατές προκλήσεις. Το πιο δυνατό του όπλο, αυτό του να μπορεί να παίρνει απόσταση, και στη χειρότερη ακόμα περίπτωση να απαξιώνει, τον απαλλάσσει από την υποχρέωση του να μπει σε παιχνίδια αναμέτρησης.

ΙΧΘΥΣ

Το πλέον ανταγωνιστικό στην κατηγορία του νερού, και από τα πιο ανταγωνιστικά του ζωδιακού ο Ιχθύς. Όσο και αν αυτό φαίνεται παράξενο, αφού έχει τη φήμη του πιο συναισθηματικού και ευάλωτου ζωδίου. Μέσα από την ικανότητά του να ξεγλιστράει, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο και ειδικά για τον ερωτικό αντίπαλο, να σταθεί απέναντί του και να τον αντιμετωπίσει. Εξαρτάται βέβαια με τι είδους ψαριά έχεις να κάνεις. Εάν έχεις να κάνεις μ’ ένα παιχνιδιάρικο δελφίνι, τότε η κάθε αναμέτρηση μοιάζει με παιχνίδι, με περιπέτεια που δεν θέλεις να τελειώσει. Εάν όμως έχεις να κάνεις με πιράνχα, τότε καλύτερα να προσέχεις και να λάβεις τα μέτρα σου, γιατί ο τρόπος που επιτίθεται είναι τέτοιος, ώστε να αισθανθείς πραγματικά ανίσχυρος στο να τον αντιμετωπίσεις.

 

Πηγή: Ανταγωνισμός, ο εχθρός της σχέσης. Μάθε ποια ζώδια. <https://www.e-zwdia.gr/zodia-sxeseis/astrologia-arthra-agaph-sxeseis/antagwnismos-o-exthros-ths-sxeshs-poia-zwdia-leitourgoun-antagwnistika>  από e-zwdia.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.