ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aναπληρωτής υπουργός Υγείας

Πολάκης: Οι μάρτυρες είναι πρώην στελέχη της Novartis που κελάηδησαν

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis είναι πρώην στελέχη της εταιρείας που τους έπιασαν με πλουτισμό τον οποίο δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης.

«Τι είναι, από τον Άρη ήρθαν;», διερωτήθηκε ειρωνικά ο υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, συμπληρώνοντας στο ίδιο ύφος: «Δεν είναι αγαθά παιδιά, βρήκαν τον πλουτισμό, τους πίεσαν και κελάηδησαν».

«Είμαι ενημερωμένος» παραδέχθηκε ο κύριος Πολάκης, αποδίδοντας όμως την ενημέρωσή του αυτή στο ότι είναι... γιατρός και τα ξέρει αυτά από χρόνια, ενώ υποστήριξε πως τα έχει άλλωστε καταγγείλει αυτά από καιρό στη Βουλή.

«Φάρμακα της Novartis εκτόπισαν άλλων εταιρειών με διαδικασίες αθέμιτου ανταγωνισμού», είπε για να αποδείξει ότι αυτό ήταν γνωστό σε όλους. «Τον κύριο Τσοχατζόπουλο, συγγενείς του που παίρνανε μίζες, δεν τον δώσανε; Όταν βγαίνει στη δημοσιότητα αυτό που έχεις κάνει, πρέπει να είσαι πιο σεμνός και ταπεινός και όχι να απειλείς με μηνύσεις. Την αξιοπιστία των μαρτύρων την έκρινε η δικαιοσύνη», είπε ο κύριος Πολάκης, ενώ δεν δίστασε να παραλληλίσει την υπόθεση με την δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι μάρτυρες που θα οδηγήσουν στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής, είπε, είναι προστατευόμενοι γιατί είναι πρώην στελέχη της οργάνωσης, που γνωρίζουν τη δομή από μέσα.

«Η Novartis, όπως και πολλές φαρμακευτικές, έχουν κατακλέψει τον πλανήτη και τολμάτε να μου λέτε εμένα, ότι εμείς τους σκίσαμε;», διερωτήθηκε επίσης με ειρωνεία, υποστηρίζοντας πως «εδώ και δύο χρόνια, έχω αποδείξει με στοιχεία ότι στην Ελλάδα από τα 320 δισ. δημοσίου χρέους, τα 85 δισ. είναι από μαύρο χρήμα στην Υγεία». «Ξέρετε τι άλλα πράγματα θα βγουν ακόμα;», «υποσχέθηκε» τέλος, ο κύριος Πολάκης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τρία μόνο ζητήματα από τα ατέλειωτα που τίθενται:
    1. Τα ονόματα και οι ιδιότητες των 4000 γιατρών και αξιωματούχων που κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν θα δημοσιοποιηθούν; Το Υπουργείο/η κυβέρνηση θα τους αφήσει στις θέσεις τους; Ή όλη η φασαρία γίνεται για να βγουν στο τέλος λάδι;
    2. Ποια θεσμικά και διοικητικά μέτρα προτίθεται να λάβει για να μην συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, με δοδομένο ότι οι συριζανέλ στο περελθόν πολέμησαν λυσσαλέα, με απίθανες δικαιολογίες, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση της κυβέρνησης ΓΑΠ.
    3. Αισθάνεται κάποιος πολιτικός προϊστάμενος από τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης (των κκ. Πολάκη και Κοντονή) τη ανάγκη να τοποθετηθεί επί του θανάτου εικοσιπεντάχρονου κρατουμένου ελληνικών φυλακών από οδοντική φλεγμονή τον Φεβρουάριο του 18ου έτους του εικοστού πρώτου αιώνα;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.