ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε παραλήρημα ο Τούρκος πρωθυπουργός

Προκαλεί ο Γιλντιρίμ: Μπορούμε να εξουδετερώσουμε κάθε απειλή στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα είπε ότι «Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, όποιος κάνει τσαμπουκά να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές», ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπεναλί Γιλντιρίμ προκάλεσε εκ νέου, στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς μήνυμα στην Αθήνα.

«Την στιγμή που η Τουρκία καταπολεμά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό την τρομοκρατία, κάποιοι επιθυμούν να επωφεληθούν από τις περιστάσεις και να δημιουργήσουν διάφορα σχέδια και παγίδες σε Αιγαίο και Μεσόγειο», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός στο πλαίσιο ομιλίας του κατά τα εγκαίνια ενός υποβρυχίου νέας γενιάς στο Γκιόλτζουκ του Μαρμαρά, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιλντιρίμ πρόσθετε τα εξής: «Το ξεκαθαρίζω από αυτό το βήμα. Όποιες και αν είναι οι συνθήκες, η Τουρκία με το Πολεμικό Ναυτικό της, κάτω από κάθε είδους συνθήκη έχει την δυνατότητα να εξουδετερώσει κάθε είδους απειλή. Κανείς να μην έχει λανθασμένους υπολογισμούς».

Πάντως,η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σταρ μεταδίδει την δήλωση του κ. Γιλντιρίμ ως μια προειδοποίηση που έχει ως παραλήπτη τη Λευκωσία.

Λίγες ώρες νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον "Φιλελεύθερο", ο "υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας", του ψευδοκράτους, Οζντίλ Ναμί, δήλωσε ότι  η Τουρκία είναι σε θέση να εμποδίσει με το πολεμικό ναυτικό της προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε όλα τα τεμάχια της ΑΟΖ.

Ακόμα και στο τεμάχιο 10, όπου αναμένεται να τρυπήσει η ExxonMobil σε μερικούς μήνες. Ο κ. Ναμί τονίζει πως η ένταση και η διαμάχη μπορούν να αποφευχθούν αν οι Ελληνοκύπριοι δεχθούν συνδιαχείριση του φυσικού αερίου ή προχωρήσουν σε πάγωμα του ενεργειακού σχεδιασμού μέχρι τη λύση του Κυπριακού.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.