ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα - Μοσκοβισί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Νωρίτερα ο κ. Μοσκοβισί είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη τερματισμού της αδιέξοδης πολιτικής λιτότητας και την προώθηση πολιτικών ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα πραγματοποιείται σε μια στιγμή, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα και για όλη την Ευρώπη. «Είναι μια στιγμή εμπιστοσύνης και ελπίδας. Ελπίδας και εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
Οι Τσίπρας και Μοσκοβισί θα συζητήσουν τόσο τις λεπτομέρειες για το καθεστώς εξόδου της χώρας από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο αλλά και το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, με την Αθήνα να επιδιώκει περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων. Η τελική διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση το Προγράμματος βρίσκεται προ των πυλών και στην κυβέρνηση θέλουν να αποκτήσουν μια ξεκάθαρη εικόνα ως προς το «θολό» τοπίο που υπάρχει για το μεταμνημονιακό πλαίσιο, με βασικά επίδικα: Ποια θα είναι η γραμμή επιτήρησης και ποια θα είναι τα πεδία ελευθερίας άσκησης πολιτικής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.