ΕΛΛΑΔΑ

Εκατό χιλιάδες διαδηλωτές στην Ρώμη κατά του φασισμού

Συγκρούσεις αστυνομίας με ακροαριστερούς διαδηλωτές στο Μιλάνο

Η ιταλική αστυνομία συγκρούσθηκε στο Μιλάνο με ακροαριστερούς διαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν περιοχή στην οποία πραγματοποιείται πολιτική πρωτοβουλία ακροδεξιάς οργάνωσης.

Οι διαδηλωτές είχαν μαζί τους και φουσκωτές λέμβους, οι οποίες συμβολίζουν τους μετανάστες και πρόσφυγες που έχασαν την ζωή τους στην Μεσόγειο και την ανάγκη αλληλεγγύης.

Παράλληλα, στην Ρώμη, πάνω από εκατό χιλιάδες άτομα, σύμφωνα με τους οργανωτές, πήραν μέρος σε πορεία κατά κάθε είδους φασισμού και αναβίωσής του. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ματτέο Ρέντσι και οι πρόεδροι βουλής και γερουσίας Λάουρα Μπολντρίνι και Πιέτρο Γκράσσο, υποψήφιοι της αριστερής δύναμης «Ελεύθεροι και Ίσοι».

Στο Μιλάνο, ολοκληρώνεται ομιλία του γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι (σύμμαχου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις εκλογές της 4ης Μαρτίου), ο οποίος τόνισε ότι όποιος κοιτάζει στο παρελθόν, όπως οι αντιφασίστες, καλλιεργεί το μίσος και το διχασμό.

Ανησυχία, τέλος, προκαλεί προεκλογική πρωτοβουλία της νεοφασιστικής δύναμης Forza Nuova (Nέα Δύναμη), η οποία αναμένεται να ξεκινήσει, σε λίγο, στο Παλέρμο της Σικελίας. Αντιφασιστές διαδηλωτές έχουν κινητοποιηθεί, και δεν αποκλείεται να σημειωθούν συγκρούσεις

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.