ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες και δαμάσκηνα

Halvas

 

Υλικά

Για το σιρόπι:

  • 4 φλ. (1000 ml) νερό
  • 3 φλ. (600 γρ) ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 ξυλάκια κανέλας

Για το χαλβά:

  • 2 φλ. (360 γρ) σιμιγδάλι χονδρό ΗΛΙΟΣ
  • 1 φλ.  (210 ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλ. (75 γρ) αμύγδαλα + επιπλέον για γαρνιτούρα
  • ½ φλ. (75 γρ) σταφίδες
  • 13 αποξηραμένα δαμάσκηνα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:

Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και βράζουμε για 10 λεπτά.

Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας.

Για το χαλβά:

Σε μία αντικολλητική, βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν όμορφο ξανθό χρώμα.

Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις σταφίδες.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ακόμη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πολύ προσεκτικά το σιρόπι σε 3 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι, αφήνουμε το χαλβά να βράσει για 7 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και την αφήνουμε στο μάτι για 10 λεπτά.

Αδειάζουμε το χαλβά σε φόρμα ή σε ξεχωριστά φορμάκια, τον αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.