ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σπίτια που βγαίνουν στο σφυρί

Συμβολαιογράφοι: Για μεγάλες οφειλές οι σημερινοί πλειστηριασμοί

Mεγαλώνει μέρα με την ημέρα η λίστα των πλειστηριασμών που ανεβαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ενώ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 24 πλειστηριασμοί ακινήτων, οι οποίοι σύμφωνα με τους συμβολαιογράφους αφορούν μεγάλες οφειλές.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου είχαν αναρτηθεί  824 πλειστηριασμοί και σήμερα ο αριθμός τους έχουν αυξηθεί σε 953.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που διενεργούνται σήμερα 7.2.2018 αφορούν «μεγάλες οφειλές και οι οφειλέτες διαθέτουν περισσότερα από ένα ακίνητα.»

Ειδικότερα, η σημερινή ανακοίνωση του εν λόγω Συλλόγου εκδόθηκε, «προς ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών και προς αποφυγή λανθασμένων και επικίνδυνων για την κοινωνική συνοχή και ειρήνη εντυπώσεων, που επιδιώκουν ορισμένοι συμπολίτες μας».

Επίσης, ο Σύλλογος αναφέρει ότι «η εφαρμογή του νόμου σε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατία είναι υπεράνω κάθε διάκρισης και κοινωνικής σχέσης των εμπλεκομένων σε οποιαδήποτε νόμιμη διαδικασία όπως και κάθε λογής προσωπικής ή μικροκομματικής λογικής» και προσθέτει: «Η προστασία των πολιτών γίνεται επικίνδυνη όταν κάποιοι επιδιώκουν να διαδραματίσουν ρόλο διασώστη της κοινωνικής δικαιοσύνης με γνώμονα ίδια συμφέροντα και προσωπικά κριτήρια».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι πλειστηριασμοί ενώπιον των Ειρηνοδικείων αναστέλλονται μέχρι 21 Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Εικοσιτέσσερις πλειστηριασμοί έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για αυτή την εβδομάδα με κάποιους να έχουν ανασταλεί και άλλους να είναι αναρτημένοι προκειμένου να συμμετέχουν οι πλειοδότες. Μεταξύ των πλειστηριασμών που προγραμματιστεί για σήμερα περιλαμβάνονται:

  • Το Αίολος Κεντέρης Ι Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου που ξαναβγαίνει για τρίτη φορά σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την τράπεζα Πειραιώς και με τιμή πρώτης προσφοράς τα 6,5 εκατ. ευρώ
  • Μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, αποτελούμενης από (4) κύρια δωμάτια, χώλ, λουτρό, Οπως αναφέρεται κατά την ημέρα της εκτέλεσης διαπιστώθηκε ότι η ως άνω διώροφη οικοδομή – οικία που υφίσταται επί του οικοπέδου, είναι παλαιάς
  • κατασκευής, εξωτερικά φαίνεται σε κακή κατάσταση και εγκαταλελειμμένη. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 411.750 ευρώ.
  • Διαμέρισμα 5ο ορόφου στην Αθήνα στην οδό Νίκης 67 τμ, με τιμή πρώτης προσφοράς 101.000 ευρώ για οφειλή 50.000 ευρώ.
  • Διαμέρισμα 4ου ορόφου στις Αχαρνές και αποθήκη με τιμή πρώτης προσφοράς 108.200 ευρώ για για οφειλή 50.000
  • Ανεξάρτητη ιδιοκτησία τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στη διασταύρωση των οδών Πατησιών και θήρας 200 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 143.000 ευρώ.
  • Ισόγειο διαμέρισμα στο Μαρούσι, που αποτελείται από είσοδο, λίβινγκ- ρούμ, τρεις κοιτώνες, κουζίνα, δύο διαδρόμους, λουτρό, W.C. και εξώστη προς την οδό Σοφοκλέους, έχει επιφάνεια μτ (143,70) με τιμή πρώτης προσφοράς τα 172.545 ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.