ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία την Κυριακή με χιόνια ακόμα και στα πεδινά

Καταιγίδες συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές-ημιορεινές αλλά και πεδινές περιοχές της χώρας συνθέτουν το σκηνικό του σημερινού καιρού.

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές μέχρις τις πρωινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα και από το βράδυ εκ νέου στα δυτικά με σταδιακή ανατολική επέκταση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης της νύχτα. Στα υπόλοιπα θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και από το βράδυ, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (πάνω από τα 300 μέτρα) και αργά τη νύχτα πιθανώς τοπικά στα πεδινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς τη νύχτα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρους και της Στερεάς. Αργά τη νύχτα πυκνές χιονοπτώσεις πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 και από το βράδυ 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στα βόρεια τοπικές βροχές και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου πιθανόν αργά τη νύχτα να είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαί8α θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με εξασθένηση στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 26/02/2018
Τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρους, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Βαθμιαία εξασθένηση από απόγευμα και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα βόρεια Ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.