ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σουβλάκι χοιρινό (Kebab)

Kebab

 

Υλικά

  • 2 ψαρονέφρια (800 γρ. συνολικά)
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο
  • 4 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 σκ. σκόρδο ολόκληρες σπασμένες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • χονδρό αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 8
  • ξυλάκια για σουβλάκια
  • τζατζίκι για σερβίρισμα
  • πίτες για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό ταψί ρίχνουμε 5 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί, 2 κλωνάρια δενρολίβανο και μερικά κλωνάρια θυμάρι και αφήνουμε τα ξυλάκια για τα σουβλάκια να μαριναριστούν για 1-2 ώρες έτσι ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.
  • Αφαιρούμε τα παραφίλετα με ένα μαχαίρι από το κρέας μας. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού βγάζουμε τη λευκή ίνα που έχει στο πάνω μέρος το ψαρονέφρι. Είναι βασικό να το αφαιρέσουμε γιατί όσο και αν το μαγειρεύουμε παραμένει πολύ σκληρό.
  • Κόβουμε το κρέας σε ομοιόμορφα κυβάκια (πάχους 1 εκ.) και το ίδιο κάνουμε και με τα παραφίλετα. Αυτός ο τρόπος κοπής μας βοηθάει στο να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας.
  • Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί και βάζουμε μέσα το κρέας.
  • Κόβουμε στα 4 το κρεμμύδι, το χωρίζουμε στα “φύλλα” του και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο ταψί.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά μας, χωρίς τα κοτσάνια, και τα προσθέτουμε και αυτά στο κρέας.
  • Τέλος προσθέτουμε το λάδι, τις 5 κ.σ ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα. Θα δούμε ότι το χρώμα του κρέατος θα αρχίσει να γίνεται άσπρο εξαιτίας του ξυδιού). Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  • Μόλις μαριναριστεί το κρέας μας, περνάμε το κρέας εναλλάξ με κομμάτια ντομάτας και κρεμμυδιού στα ξύλινα καλαμάκια.
  • Ψήνουμε τα ξυλάκια στο γκριλ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν αλλά να είναι τραγανά.
  • Σερβίρουμε με πίτες, ντομάτες και τζατζίκι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.