ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιφνιδιαστική συνάντηση

Στη Βιέννη θα συναντηθούν απόψε Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ - Την Τρίτη με Νίμιτς

Αιφνιδιαστική συνάντηση με με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ θα έχει σήμερα το βράδυ στη Βιέννη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο οι δύο υπουργοί θα έχουν κοινή συνάντηση αύριο 13 Φεβρουαρίου, με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γ.Γ. ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς σε συνέχεια των διαβουλεύσεων για την επίλυση του Σκοπιανού προβλήματος.

Να σημειωθεί ότι η αιφνιδιαστικές συναντήσεις στην αυστριακή πρωτεύουσα που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, ανακοινώθηκαν λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του όπου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στις συναντήσεις που είχε με τον Ζοραν Ζάεφ στο Νταβός έγιναν σημαντικά βήματα που οδήγησαν στη μετονομασία του αεροδρομίου και μιας εθνικής οδού.

«Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι εύκολη διαπραγμάτευση, είναι όμως ο μόνος δρόμος» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα που Έλληνας πρωθυπουργός μιλούσε στους βουλευτές του κόμματος του ο Ζόραν Ζάεφ βρισκόταν στην Τούρκία προκειμένου να ανανεώσει την υποστήριξη της γειτονικής μας χώρας στο αίτημα της ΠΓΔΜ για έντεξη στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της «Μακεδονίας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι η χώρα του θέλει να λύσει το πρόβλημα της ονομασίας το οποίο όπως υποστήριξε συντηρεί η Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.