ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θέμα της συνάντησης του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με τον Μανώλη Παναγιωτάκη

Οι ρυθμίσεις χρεών προς στη ΔΕΗ, το κοινωνικό τιμολόγιο αλλά και η πολιτική της ΔΕΗ μέσα στο νέο πολύ-εταιρικό τοπίο της ενέργειας που διαμορφώνεται στη χώρα, συζητήθηκαν στη συνάντηση είχαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, μετά από πρόσκληση του τελευταίου.

Όπως υπογραμμίζεται σε σημερινή ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, η συνάντηση περιστράφηκε γύρω από ενεργειακά θέματα και κυρίως γύρω από την ηλεκτροδότηση.

Ο κ. Παναγωτάκης ενημέρωσε τον κ. Χατζηθεοδοσίου για την πορεία της ΔΕΗ στα χρόνια της κρίσης και τις δυσκολίες του οργανισμού με τη μείωση των εσόδων, για το κόστος ενέργειας και την κατανομή του στους καταναλωτές, για τις ρυθμίσεις χρεών που έχουν θεσπιστεί, για το κοινωνικό τιμολόγιο, τη λιγνιτική πολιτική αποκέντρωσης και ιδιωτικοποίησης μέρους των ορυκτών αποθεμάτων καθώς και για τις προοπτικές του τομέα, με βάση τα σχέδια διαφοροποίησης της κρατικής πολιτικής, με την είσοδο του ανταγωνισμού στην παραγωγή και διανομή ενέργειας.

Ο κ. Παναγιωτάκης υπενθύμισε ότι η ΔΕΗ, στο νέο πλαίσιο ανταγωνισμού, προχώρησε σε συμφωνίες και επιχειρηματικές δράσεις όπως η πολύπλευρη συνεργασία με τον κινέζικο κολοσσό και μια από τις πλέον σύγχρονες εταιρείες, τη SΗΕNHUA, σε θέματα έρευνας και θέματα εμπορίας και ανάπτυξης και με τη πολυεθνική GENERAL ELECTRIC, ενώ προχωρεί η εξαγορά της EDS από τη FYROM και η συμφωνία συνεργασίας με την μεγάλη ελληνική κατασκευαστική εταιρεία, την Αρχιρόδον.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Παναγιωτάκη για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι σε αυτές τις τελευταίες φάσεις της ύφεσης, ιδίως με τις μεγάλες επιβαρύνσεις σε φόρους και εισφορές, το κλείσιμο μεγάλου αριθμού υγειών επιχειρήσεων και τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν, πολλές φορές, να μη μπορούν ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα να πληρώσουν. Μπροστά στην προοπτική περάσματος στην ανάπτυξη όμως, οι ελπίδες στρέφονται σε βελτίωση της θέσης τους, ώστε και η ΔΕΗ από την πλευρά της να μην έχει πρόβλημα.

Ο κ Χατζηθεοδοσίου προσκάλεσε και ο κ. Παναγιωτάκης αποδέχτηκε, να επισκεφθεί το ΕΕΑ και να εκθέσει στο Δ.Σ του επιμελητηρίου την πολιτική της ΔΕΗ καθώς και το νέο πολύ-εταιρικό τοπίο της ενέργειας στη χώρα, μέσα στο οποίο θα λειτουργούν πλέον και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. «Πρόβλημα ηλεκτροδότησης» υφίσταται όταν υπάρχει ανεπαρκές δίκτυο ή περιορισμένες τεχνικές δυνατότητες για να καλύψουν τη ζήτηση, όπως συνέβαινε στη χώρα μας έως τη δεκαετία του 1970, πριν εξηλεκτρισθεί πλήρως. Το ότι δεν δύναμαι να πληρώσω για την επαγγελματική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για χψ λόγους σήμερα, το 2018, όμως απαιτώ να συνεχίσω να ηλεκτροδοτούμαι, αυτό σημαίνει είμαι τζαμπατζής και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, από το οποίο απαιτώ να πληρώσει τα χρέη μου. Καθαρά και ξάστερα. Ή μήπως οι ιδιώτες καταναλωτές της ΔΕΗ είναι προνομιούχοι;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.