ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το στίγμα του για το μέλλον έδωσε ο Θεοδωράκης

«Το Κίνημα Αλλαγής ή θα υπάρξει ως κίνημα τόλμης και ευθύνης ή δεν θα υπάρξει»

«Τόλμη και ευθύνη». Αυτό είναι το σύνθημα που έδωσε για το μέλλον του κόμματός του, του χώρου στον οποίο ανήκει, αλλά και την χώρα ευρύτερα ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα της Αθηναΐδας στην 7η ΜΕΣΥΑ του Ποταμιού. Αυτές οι δύο έννοιες, είπε, θα έπρεπε να χαρακτήριζαν τις αποφάσεις μας στην Ελλάδα της ατέλειωτης κρίσης.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην ίδρυση του Ποταμιού πριν από τέσσερα χρόνια, υποστήριξε πως παρότι κάποιοι το υποτίμησαν, κατάφερε να φέρει νέο αέρα στην πολιτική ζωή του τόπου. Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της ότι «κοιμάται αγκαλιά το βράδυ με τις ιδεοληψίες της», πως «θυσίασε στον λαϊκισμό τη διάθεση του κόσμου για αλλαγή» και πως «θεωρεί κομματικό φέουδο τη Δικαιοσύνη, την Παιδεία, το Δημόσιο». Ο επικεφαλής του Ποταμιού, υποστήριξε ακόμα ότι δεν μπορούν να ζητούν ρεαλισμό αυτοί που δίδαξαν στην κοινωνία τον διχασμό και τη σύγκρουση! «Το 2014 στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων η πιο προσφιλή χειρονομία ήταν η μούντζα στη Βουλή. Και κάτω από τις μούντζες, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχτισαν υπουργικές καριέρες», είπε με νόημα.

Όσο για τη ‘γέννηση’ του Κινήματος Αλλαγής, υποστήριξε ότι προέκυψε μέσα από την ανάγκη αλλαγής στην κοινωνία, στις δομές και στο κράτος, και εκείνη για συνεργασίες, συμμαχίες και αλλαγές. Ζήτησε όμως και εδώ, τόλμη και ευθύνη για τα επόμενα βήματα, καθώς αυτό που θέλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη –όπως είπε- είναι μια συμμαχία, που δίνει δύναμη στις λύσεις, που σπάει τους κομματικούς μηχανισμούς. «Το Κίνημα Αλλαγής ή θα υπάρξει ως κίνημα τόλμης και ευθύνης ή δεν θα υπάρξει», είπε.

Κατέθεσε μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις. Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης δύο δομικών προβλημάτων της χώρας, τη δημόσια διοίκηση και την παιδεία, υποστήριξε πως «αν δεν γκρεμίσουμε, αυτά τα δύο κάστρα της οπισθοδρόμησης, δεν θα έρθουν πίσω οι πεντακόσιες χιλιάδες που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Τα ρολά θα παραμένουν κατεβασμένα και οι νέοι άνεργοι θα παραμένουν άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι της μαύρης εργασίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.