ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από την Πρωτομαγιά

«Τσουνάμι» πλειστηριασμών για χρέη στην εφορία

Τσουνάμι πλειστηριασμών για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη άνω των 50.000 ευρώ σε πρώτη φάση έρχεται από την Πρωτομαγιά.

Η εφορία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 17.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών και στήνει στα έντεκα μέτρα 73.000 φορολογουμένους.

Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που χρωστούν φόρους, τέλη και φοροπρόστιμα πάνω από 50.000 ευρώ ο καθένας.

Είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο κάδρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και νιώθουν ήδη τον κλοιό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να σφίγγει απειλητικά γύρω τους.

Οσοι έχουν περιουσιακά στοιχεία, κατοικίες, χωράφια, αυτοκίνητα, σκάφη εάν δεν φροντίσουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους θα τα δουν από την Πρωτομαγιά να βγαίνουν στο σφυρί καθώς αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη στο Δημόσιο.

Τα τελευταία χρόνια οι πλειστηριασμοί ακινήτων που γίνονταν για χρέη προς το Δημόσιο ήταν ελάχιστοι, καθώς το 2016 έγιναν μόνο 11 και άλλοι 9 το 2017. Αυτό τώρα αλλάζει. Οι φορολογικές Αρχές έχουν από περυσι έτοιμα 16.789 προγράμματα πλειστηριασμών που δεν εκτελέστηκαν.

Οι πλειστηριασμοί αυτοί θα αρχίσουν να εκτελούνται σταδιακά τους επόμενους μήνες αφού και οι δανειστές πιέζουν την κυβέρνηση να τρέξει όσον το δυνατόν γρηγορότερα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για τα χρέη προς το Δημόσιο.

Η τιμή εκκίνησης για τα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου που θα εκποιούνται θα είναι η εμπορική αξία η οποία θα προσδιορίζεται από τον δικαστικό κλητήρα ή ιδιώτη πιστοποιημένο εκτιμητή ακινήτων ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.