ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή

Τζανακόπουλος: Πότε θα παραιτηθείτε κ. Γεωργιάδη - Γεωργιάδης: Δεν παραιτούμαι, εσείς στήσατε τη σκευωρία

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την υπόθεση Αντωνοπούλου, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
«Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύει ο χειρισμός της υπόθεσης της κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο ίδιος υποστήριξε πως υπήρξε «λανθασμένη χρήση» μιας διάταξης που «κακώς» ψηφίστηκε ενώ έσπευσε να υποστηρίξει ότι η ρύθμιση όταν εισήχθη στην Βουλή δεν έγινε αντιληπτή από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Τζανακόπουλος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής και προκειμένου να αντικρούσει την κριτική του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είπε πως «Νομίζω ότι η διαφορά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτυπώνεται ανάγλυφα. Στην περίπτωση της κυρίας Αντωνοπούλου με την οποία άνοιξε την τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης, έχουμε λανθασμένη – ομολογημένα - χρήση διάταξης νόμου που δεν ψήφισε μόνο η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ».

Όταν δε οι βουλευτές της αντιπολίτευσης υπενθύμισαν στον υπουργό ότι η ρύθμιση «κρύφτηκε» μέσα στις εκατοντάδες σελίδες του τρίτου μνημονίου ο ίδιος απάντησε «εσείς την είχατε δει τότε;».

«Η ρύθμιση ψηφίστηκε κακώς από το σύνολο του κοινοβουλίου και υπάρχει βούληση της κυβέρνησης να καταργηθεί. Κανείς άλλος πέραν της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας δεν έκανε χρήση της ρύθμισης. Έχουμε λοιπόν παραίτηση για λόγους ευθιξίας και αποδοχή παραίτησης» συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

«Πόσες μέρες θα περάσουν έως ότου οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis να παραιτηθούν; Γιατί δεν παραιτείστε, κύριε Γεωργιάδη μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα; Αναρωτιέμαι πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι ο κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει τον κ. Γεωργιάδη. Όχι μόνο για τους λόγους που έχουν να κάνουν με το σκάνδαλο Novartis, αλλά και για κάτι παραπάνω. Για λόγους που σχετίζονται με την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά εναντίον του πρωθυπουργού και γιατί έχει απαράδεκτη γλώσσα με την οποία προσβάλλει όχι μόνο την ελληνική κυβέρνηση και πολύ περισσότερο την παράταξη της ΝΔ. Δεν ξέρω αν είναι πολλοί οι φιλελεύθεροι της ΝΔ που αισθάνονται χαρούμενοι όταν ακούν τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι την αποπομπή; Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να αναγνωριστεί η πολιτική ευθύνη της ΝΔ για όσα συνέβησαν στο χώρο του φαρμάκου; Μου κάνει εντύπωση ότι ο κ. Μητσοτάκης μας κατηγορεί για ηθικό έλλειμμα όταν εσείς κρύβατε τις λίστες και τα στικάκια στα συρτάρια. Η κα. Αντωνοπούλου τα 12.000 ευρώ θα τα επιτρέψει, εσείς τα 220 εκατ. δάνεια θα τα επιστρέψετε;».

Επιχειρώντας τέλος να απαντήσει και στην κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα θέματα ασφάλειας παραδέχθηκε ότι υπάρχει έντονη παραβατικότητα μόνο που αυτή αφορά και τα στελέχη της κυβέρνησης.

«Η ευαισθησία της ΝΔ για την ασφάλεια είναι αλά καρτ. Ξέρετε πόσες επιθέσεις έχει δεχθεί η οικεία Φλαμπουράρη; Ξέρετε πόσες φορές έχουν γίνει στόχος στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης; Το θέμα δεν είναι αυτό αλλά πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα».

 

 

Έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη

Η παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε την αντίδραση του κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

«Ο κ. Τζανακόπουλος ζήτησε την παραίτησή μου. Δεν θα παραιτηθώ, διότι ο Τσίπρας με την κυρία Παπασπύρου - την 2η μητέρα σας – την κυρία Θάνου και τον κ. Παπαγγελόπουλο έστησαν αυτή την σκευωρία» είπε αρχικά για να προσθέσει «Μας είχατε πει να κάνουμε μήνυση και στο FBI. Προ ολίγου ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα είπε ότι δεν υπάρχει έρευνα του FBI για την Novartis που αφορά και πολιτικά πρόσωπα. Επίσης, αν για όποιον αναφέρεται το όνομά του στην δικογραφία έπρεπε να παραιτηθεί σας λέω ότι αναφέρονται οι κ.κ. Κουρουμπλής Πολάκης και Ξανθός».

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του γιατί το προεδρείο της Βουλής του έκλεισε το μικρόφωνο.

Στην συνέχεια όμως ο λόγος δόθηκε και πάλι στον κ. Τζανακόπουλο.

«Αν οι καταγγελίες που σκοπεύει να κάνει ο κ. Γεωργιάδης εναντίον του πρωθυπουργού έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα όσο και αυτά που λέει ότι η κυρία Παπασπύρου είναι δεύτερη μητέρα μου τότε δεν έχει να φοβάται τίποτα καθώς απέχουν πολύ από την πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά ενώ για την έρευνα του FBI σημείωσε «Καλό είναι να δούμε ποιες είναι ακριβώς οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη. Αν δεν κάνω λάθος προέκυψαν από διαρροές της ΝΔ. Κρατήστε μικρό καλάθι».

Τέλος, υποστήριξε ότι εάν η δικαιοσύνη διαβιβάσει συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση Novartis που θα αφορούν και στελέχη της σημερινής κυβέρνησης τότε «Η ΝΔ θα μπορεί να καταθέσει πρόταση και τότε θα το δούμε».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.