ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση δικηγόρων - Διοικητικών Δικαστών

Βερβεσός: Να μην αναλαμβάνουν καθήκοντα σε ανεξάρτητες Αρχές οι συνταξιούχοι διοικητικοί δικαστές

Η εξεύρεση λύσεων σε φλέγοντα θέματα της Διοικητικής Δικαιοσύνης ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του πρόεδρου της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας  και προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη  Βερβεσό με  την πρόεδρο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών   Αγγελική  Λαϊνιώτη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Κατά την συνάντηση τέθηκαν θέματα που αφορούν τη δικηγορία στην καθημερινότητα  και μπορούν να επιλυθούν μεταξύ δικηγόρων και Διοικητικών Δικαστών, αλλά και θέματα που μπορούν να επιλυθούν  μέσω της νομοθετικής οδού.
Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση  συζητήθηκαν:
1. Η συγκρότηση κοινής επιτροπής για τη μελέτη και σύνταξη Κανονισμού Δεοντολογίας που θα διέπει τις σχέσεις  διοικητικών δικαστών και δικηγόρων.

2. Η καθυστέρηση στην απονομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης και προτάσεις για την επιτάχυνσή της.

3. Τα προβλήματα στην κλήτευση των δικηγόρων στην ακυρωτική δίκη και τρόποι αντιμετώπισής τους.

4. Το υψηλό κόστος πρόσβασης (παράβολα κ.λπ.) του πολίτη  στη Διοικητική Δικαιοσύνη.

Ακόμη, ο Δημήτρης Βερβεσός, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ, εξέφρασε την αντίθεση του δικηγορικού σώματος στην ανάληψη, «μετά τη συνταξιοδότηση, από τους Δικαστές Διοικητικών καθηκόντων σε ανεξάρτητες αρχές και άλλους φορείς, ώστε να αποφεύγονται οι πιθανότητες όσμωσης ή σύμφυσης  της εκτελεστικής με τη δικαστική εξουσία».

Τέλος, στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκε και το συνταξιοδοτικό ζητήματα των δικαστών, ενώ από κοινού εξεφράσθη η αντίθεσή των δύο μερών στη συγχώνευση των Διοικητικών Δικαστηρίων σε μεγάλες διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.