ΕΛΛΑΔΑ

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν επρόκειτο να τα πουλήσει

Βόλος: Είχε στο σπίτι του οκτώ λειψανοθήκες με λείψανα αγίων και ολόκληρη συλλογή με σκεύη

Στοιχεία για κατοχή αρχαίων αντικειμένων είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας για έναν 33χρονο, αλλά όταν έκαναν έρευνες στην κατοικία του και σε μια αποθήκη που διατηρεί στο Βόλο, αντίκρισαν έκπληκτοι μια συλλογή θρησκευτικών ειδών που περιλάμβανε ακόμη και... λείψανα αγίων!

Στην κατοχή του νεαρού Έλληνα βρέθηκαν οκτώ λειψανοθήκες με λείψανα αγίων, τέσσερα ιερατικά βιβλία, ένα Ευαγγέλιο, ένα μπρούτζινο έμβλημα με παράσταση αγίου, μία ξύλινη εικόνα αγίου, ένα ξύλινο κουτί που περιείχε μια χρυσή αλυσίδα από σταυρούς, ένα μεταλλικό Ιερό Δισκοπότηρο, ένα μεταλλικό μυροδοχείο, δύο μεταλλικά προσαρτήματα εκκλησιαστικών σκευών τύπου «αστερίσκων», δυο μεταλλικά δισκάρια, δύο υφασμάτινα αντιμήνσια, οκτώ μεταλλικές λαβίδες, έξι μεταλλικές λόγχες, μία ασημένια αλυσίδα και ένα τμήμα θυμιατού.

Σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, στην οποία εστάλησαν όλα τα αντικείμενα, κάποια από αυτά εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις και ερευνάται -όπως και για τα υπόλοιπα- πώς έφτασαν στα χέρια του 33χρονου και αν σκόπευε να τα διαθέσει προς πώληση. Και ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.