ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος κύκλος συναντήσεων την Παρασκευή για τον πρόεδρο της Κύπρου

Βρυξέλλες: Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Τουσκ για τις τουρκικές προκλήσεις

Οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή AOZ ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποίησε ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τουσκ θα τοποθετηθεί επίσημα αύριο, κατά τη διάρκεια διάσκεψης τύπου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του ο πρόεδρος Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες, ο κ. Τουσκ «άκουσε, αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται πως πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σημειώνεται επίσης ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 22:30 ώρα Κύπρου.

Αύριο έχουν διευθετηθεί συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

Η κατάσταση στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται επισήμως στην αντζέντα της άτυπης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αρχίζει αύριο.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει στην διάρκεια της συνόδου τους Ευρωπαίους εταίρους για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις.

Αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητήσει εντατικοποίηση των ευρωπαϊκών δράσεων για επίλυση της κρίσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.