ΚΟΣΜΟΣ

Eίχε ενταχθεί στην κουρδική πολιτοφυλακή τον περασμένο Μάιο

Αφρίν: Νεκρή 27χρονη Βρετανή που πολεμούσε στο πλευρό των Κούρδων

Μια 27χρονη Βρετανίδα, η Άννα Κάμπελ, που πολεμούσε στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων στο Αφρίν έχασε τη ζωή της στις 15 Μαρτίου, λίγες ημέρες πριν λήξει η τουρκική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» που εξαπέλυσε η Άγκυρα από τον Ιανουάριο.

Την είδηση επιβεβαίωσε η Νισρίν Αμπντάλα, εκπρόσωπος των Μονάδων Προστασίας της Γυναίκας (YPJ) στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι η 27χρονη σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης που έγινε στις 15 Μαρτίου. «Μάθαμε το θάνατό της χθες και ήρθαμε σε επαφή με τους γονείς της» πρόσθεσε.

Η Άννα Κάμπελ είναι μία από τους εκατοντάδες ξένους μαχητές, που έχουν ενταχθεί στις τάξεις των YPJ και YPG στη Συρία, κυρίως κατά τις μάχες κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με την Αμπντάλα, η Κάμπελ εντάχθηκε στις YPJ τον Μάιο του 2017. Όμως, στο μέτωπο πήγε λίγο πριν σκοτωθεί, καθώς όταν ξεκίνησε η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», η ίδια «επέμεινε να σταλεί εκεί». «Συζητήσαμε πολύ μαζί της αλλά μας έθεσε ενώπιον ενός τελεσιγράφου: ‘Η εγκαταλείπω την επανάσταση ή πηγαίνω στο Αφρίν», δήλωσε η εκπρόσωπος.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=Eq7uCGs0WEs

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.