ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα κατά 56% την Κινεζική Πρωτοχρονιά 2018

Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι από τους μεγάλους κερδισμένους για το πρώτο δίμηνο του 2018, που περιλαμβάνει και την Κινεζική Πρωτοχρονιά, όσον αφορά την αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα.

Τα νούμερα προέρχονται από την εταιρία ταξιδιωτικών δεδομένων ForwardKeys, από την Ισπανία, η οποία καταγράφει συνολικά 7,4% αύξηση στους Κινέζους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για τους Κινέζους στην Ευρώπη, για το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2018. Η Τουρκία, η οποία συνεχίζει να επανακάμπτει στον τουρισμό της μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις είχε υπερδιπλασιασμό με το εντυπωσιακό ποσοστό του 108,2% για το πρώτο δίμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώθηκε στο 55,7%.

«Η Ευρώπη έχει αυτή την στιγμή μερίδιο της τάξεως του 10% όσον αφορά τον κινεζικό εξερχόμενο τουρισμό, ενώ το 2018 αναμένεται να είναι η χρονιά με τη μεγαλύτερη αύξηση όσον αφορά την αύξηση των αεροπορικών θέσεων από πλευράς των εταιρειών για ευρωπαϊκούς προορισμούς, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Αυστραλίας κατά το πρόσφατο παρελθόν», επισημαίνουν οι αναλυτές της εταιρείας.
Οι εκτιμήσεις από πλευράς της ForwardKeys βασίζονται στις αναλύσεις 17 εκατομμυρίων συναλλαγών κρατήσεων σε καθημερινή βάση, οι οποίες δείχνουν ότι οι Κινέζοι φέτος τείνουν να επιλέγουν περισσότερο ευρωπαϊκούς προορισμούς δεδομένης της μεγάλης αύξησης των συνδέσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.