ΕΛΛΑΔΑ

Υπηρετούσε στο τμήμα Αγίου Παντελεήμονα

Απότακτος αστυνομικός εξαπατούσε μέσω Facebook Γερμανούς πολίτες

Ως πριν από τρία χρόνια που αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. υπηρετούσε στο τμήμα Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα ένας 31χρονος –σήμερα- απατεώνας, αλλά ήδη ήταν «εγκέφαλος» σπείρας που εξαπατούσε αλλοδαπούς σε διάφορες χώρες της Ευρώπης τουλάχιστον από το 2013!

Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και άμεσοι συνεργάτες του ήταν τέσσερις Έλληνες ηλικίας 31, 27, 34 και 27 χρόνων και μία 41χρονη Βουλγάρα, οι οποίοι συνελήφθησαν με εντάλματα που εκδόθηκαν μετά από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Interpol. Ήδη έχουν εξιχνιαστεί 24 τελεσμένες απάτες και οκτώ απόπειρες, καθώς και δυο περιπτώσεις εκβίασης, που απέφεραν στα μέλη της σπείρας πάνω από 245.000 ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια!

Ο απότακτος αστυνομικός που ήταν άριστος γνώστης της γερμανικής γλώσσας, σέρφαρε στο Facebook με ψεύτικα προφίλ και εντόπιζε πλούσιους Γερμανούς ή πολίτες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μιλούν γερμανικά και είχαν εμφανή οικονομική επιφάνεια τόσο οι ίδιοι όσο και οι διαδικτυακοί τους φίλοι. Στη συνέχεια, οι απατεώνες δημιουργούσαν λογαριασμούς email και προφίλ με τα στοιχεία του στόχου και έστελναν αιτήματα φιλίας στους διαδικτυακούς του φίλους και τις επαφές του. Αφού μάθαιναν τους λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, τους έστελναν ψεύτικα μηνύματα με τα στοιχεία του θύματος λέγοντας ότι δήθεν χρειαζόταν δανεικά λόγω άμεσης ανάγκης και τους έδιναν και αριθμό λογαριασμού για να κάνουν κατάθεση.
Από εκεί και έπειτα, έκαναν ηλεκτρονικές παραγγελίες για την αγορά πανάκριβων ή ακόμη και… ράβδων χρυσού και ζητούσαν από τα θύματα να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό του διαδικτυακού καταστήματος! Για να παραλαμβάνουν όσα παρήγγειλαν μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς, είχαν νοικιάσει διαμερίσματα σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Αττικής, ενώ χρησιμοποιούσαν πλήθος τηλεφωνικές συνδέσεις δηλωμένες στα στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων». Όταν παραλάμβαναν αυτά που είχαν παραγγείλει, τα πωλούσαν άμεσα σε τιμή χαμηλότερη της αγοραστικής τους αξίας. Σε άλλες περιπτώσεις, προμηθεύονταν τραπεζικές κάρτες ξένων τραπεζών που αντιστοιχούσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς παρένθετων αλλοδαπών και ζητούσαν από τα θύματα να καταθέσουν σε αυτούς τα «δανεικά».

Τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας με οργανωμένη επιχείρηση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.. Στα σπίτια τους, σε περιοχές της Θεσπρωτίας, της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο και δέκα φυσίγγια, πλήθος εγγράφων και αντικειμένων που ααποτελούν πειστήρια για την δραστηριότητα της οργάνωσης, μεγάλος αριθμός συσκευών USB και καρτών κινητής τηλεφωνίας και μια μοτοσικλέτα που είχε αγοραστεί με χρήματα από τις απάτες.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους εισαγγελείς με κατηγορίες κατά περίπτωση για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και εκβίαση. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 27χρονος Έλληνας, ο οποίος δεν εντοπίστηκε και αναζητείται. Η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας συνεχίζει την προανάκριση για να διαλευκάνει πλήρως την δράση των απατεώνων και να εντοπίσει τυχόν συνεργούς τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.