ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία

Αθωώθηκαν 2 παίκτες του ράγκμπι που φέρονται να βίασαν νεαρή γυναίκα

Οργή έχει προκαλέσει στην Ιρλανδία και όχι μόνο η αθώωση δύο παικτών του ράγκμπι που απαλλάχθηκαν στο δικαστήριο από την κατηγορία του βιασμού μιας νεαρής γυναίκας.

Οι Paddy Jackson και Stuart Olding κρίθηκαν αθώοι από ένα σώμα ενόρκων οκτώ ανδρών και τριών γυναικών εχθές το απόγευμα, μετά από μια πολύκροτη δίκη που κράτησε περίπου εννέα εβδομάδες.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν οι συνομιλίες των ανδρών με συμπαίχτες τους σε μια ομάδα στο WhatApp την επόμενη του φερόμενου ως «βιασμού», στην οποία οι δύο νεαροί καυχιόνταν με χυδαίες εκφράσεις για τη βραδιά που είχαν περάσει. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι την περασμένη νύχτα απόλαυσαν μαζί ένα «αρνί στη σούβλα» και περιέγραψαν την επαφή τους με την κοπέλα ως «γύρω-γύρω όλοι».

Μόλις ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο Jackson απέφυγε να προχωρήσει σε δηλώσεις, ενώ ο Olding εξέφρασε μέσω του δικηγόρου του θλίψη για όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα και όσα ακολούθησαν, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «σε καμία περίπτωση δεν διαπράχθηκε αδίκημα».

Λίγες ώρες μετά την αθώωσή τους, το κίνημα υποστήριξης της γυναίκας που είχε σταθεί στο πλευρό της όλο το περασμένο διάστημα ξεκίνησε μια εκστρατεία με κεντρικό σύνθημα #IBelieveHer (Εγώ την πιστεύω). Χιλιάδες χρήστες στο Twitter ανάρτησαν μηνύματα συμπαράστασης με το hashtag, ενώ διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε αρκετές πόλεις της χώρας, με τις μεγαλύτερες να σημειώνονται στο Δουβλίνο και το Μπέλφαστ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.