ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπουρεκάκια με κοτόπουλο και τυριά

Bourekakia

 

Υλικά

  • 3 ½  φλ. στήθος κοτόπουλου, βρασμένο και θρυμματισμένο
  • 230 γρ. μείγμα κίτρινων τυριών, τριμμένα
  • 115 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • ¼ φλ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. κύμινο, τριμμένο
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 πακέτο στρογγυλά κουρού (2Χ10), ξεπαγωμένα
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Στρώνουμε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μείγμα κίτρινων τυριών, το τυρί κρέμα, την κόκκινη πιπεριά, την καυτερή πιπεριά, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Απλώνουμε τις ζύμες κουρού στα ταψιά μας και μοιράζουμε ½ κ.σ. γέμιση τοποθετώντας τη στο μισό ημικύκλιο κάθε ζύμης.

Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω στη γέμιση και τσιμπάμε τις άκρες για να κλείσει το μπουρεκάκι.

Χτυπάμε το αβγό με 1 κ.γ. νερό και αλείφουμε τα μπουρεκάκια με το μείγμα.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.