ΚΟΣΜΟΣ

Στις 22 και 23 Mαρτίου

ΕΕ: Οι τουρκικές προκλήσεις στο «τραπέζι» της Συνόδου Κορυφής

Για τις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου αναμένεται ότι θα ενημερωθούν οι ηγέτες των κρατών – μελών της ΕΕ, στη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Η Τουρκία, όπως αναφέρεται και στην καθιερωμένη επιστολή – πρόσκληση του Ντόναλντ Τουσκ προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών την πρώτη μέρα της συνόδου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι  Κατά τη διάρκεια του δείπνου,  οι ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας αναμένεται να ενημερώσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία . Ο ίδιος σημείωσε πως οι Βρυξέλλες ήδη εργάζονται με την Αθήνα και τη Λευκωσία για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία και πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να στείλουν ένα «ισχυρό μήνυμα» προς την 'Αγκυρα, ενόψει της Συνόδου της Βάρνας.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημειώνει ότι ο Τουσκ στη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναφερθεί στις παραβιάσεις της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο. Πάντως, οι συγκεκριμένες εξελίξεις δείχνουν ότι η Σύνοδος της Βάρνας, όπου θα μετέχει και ο Ερντογάν, παρά τα περί του αντιθέτου φημολογούμενα, θα διεξαχθεί κανονικά.

Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ευρωπαϊκή οικονομία, τους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, τη Ρωσία και το Brexit.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.