ΚΟΣΜΟΣ

Εξέπνευσε η διορία

Εγκατέλειψαν το Λονδίνο οι Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν

Στη Μόσχα επιστρέφουν οι διπλωμάτες που απελάθηκαν, στο πλαίσιο των μέτρων που πήρε η βρετανική κυβέρνηση μετά την επίθεση με νευρολυτικό παράγοντα στον πρώην πράκτορα της Ρωσίας, Σεργκέι Σκριπάλ.

Μετά και την εκπνοή της διορίας που ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι, περίπου 80 άτομα, δηλαδή Ρώσοι διπλωμάτες και οι οικογένειές τους, εγκατέλειψαν την πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο. Πολλοί εξ' αυτών, είχαν τις βαλίτσες στο χέρι. Δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών παιδιά, επιβιβάστηκαν σε τρία λεωφορεία, που έφεραν πινακίδες του διπλωματικού σώματος, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

 

 

Η επιστροφή τους προς τη Μόσχα γίνεται με ένα αεροσκάφος Ιλιούσιν-96. Στο αεροσκάφος αναγράφεται η λέξη «Ρωσία και υπάρχει η ρωσική σημαία. Οι διπλωμάτες επιστρέψουν με ειδικό δρομολόγιο από τη Μόσχα στο Λονδίνο.

 

Νέα συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

Η αποχώρηση των διπλωματών, που απέλασε η βρετανική κυβέρνηση, γίνεται παράλληλα με την σύγκληση νέου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας από την Τερέζα Μέι. Αντικείμενο συζήτησης είναι τυχόν νέες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας.

 

Οι έρευνες θα συνεχιστούν 

Πάντως, η έρευνα δεν αναμένεται να τελειώσει άμεσα. Σύμφωνα με το νέο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής, η διερεύνηση της υπόθεσης μπορεί να διαρκέσει για μήνες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.