AUTO - MOTO

Σημαντικές διακρίσεις έχει λάβει και στο εξωτερικό

Επιτυχημένη η πορεία του νέου Ford Fiesta

Το νέο Ford Fiesta αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων της Ford.

Στις 20 Ευρωπαϊκές αγορές της Ford, το Fiesta είναι No. 1 στην κατηγορία του με μερίδιο 9,9% σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων 3% το Φεβρουάριο συγκριτικά με πέρσι την αντίστοιχη εποχή. Οι πωλήσεις του Fiesta βοήθησαν την Ford Ευρώπης να κάνει το ισχυρότερο ξεκίνημα  της χρονιάς από το 2008, με συνολικές πωλήσεις 207.300 οχημάτων στις 20 Ευρωπαϊκές αγορές της τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, το Fiesta διατηρεί την πρώτη θέση, με συνολικές πωλήσεις 5.201 μονάδων, και πωλήσεις λιανικής τέσσερις φορές περισσότερες σε σχέση με τον δεύτερο στην κατηγορία του.

Στην Ελλάδα, το δημοφιλές μικρό σχεδόν διπλασίασε τις πωλήσεις του τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες της προηγούμενης χρονιάς σημειώνοντάς εντυπωσιακή αύξηση κατά 96,5%, αγγίζοντας τις 446 μονάδες.

«Τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων αποδεικνύουν πως η τεράστια επένδυση για την έρευνα και εξέλιξη του νέου μοντέλου έπιασαν τόπο», τόνισε ο Νίκος Νοταράς (στη φωτογραφία αριστερά), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor Ελλάς. «Οι πελάτες αναγνωρίζουν στο νέο Fiesta το γνήσιο Ford DNA, δηλαδή τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά, αλλά και τον premium χαρακτήρα που οδηγούν σε πολλά χαμόγελα κατά την συμβίωση μαζί του. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το νέο Ford Fiesta».

Από την πρώτη στιγμή που λανσαρίστηκε στην Ελληνική αγορά, το νέο Ford Fiesta κέρδισε την προσοχή του ειδικού τύπου αποκομίζοντας κολακευτικά σχόλια, αλλά και πολλά βραβεία. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ανακηρύχθηκε «Best Supermini» για το 2017 από την Ελληνική συντακτική ομάδα του περιοδικού Car & Driver, «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2018 από τους 25 Έλληνες δημοσιογράφους που συμμετέχουν στο θεσμό και «Το Καλύτερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2018 από τους ίδιους τους αναγνώστες του περιοδικού Auto Τρίτη.

Αντίστοιχα σημαντικές διακρίσεις έχει λάβει και στο εξωτερικό, έχοντας αποσπάσει μέχρι τώρα τις παρακάτω διακρίσεις:

  • Best Budget Car – Αυτοκίνητο της Χρονιάς για τις γυναίκες
  • Rally Car of the Year 2017 – Autosport Awards 2017
  • Best Supermini – BBC Top Gear Magazine Award, Ην.Βασίλειο
  • Car of the Year – Carbuyer.co.uk, Ην.Βασίλειο
  • Connected Car of the Year – 01Net, Γαλλία
  • Best User Experience – Diariomotor.com, Ισπανία
  • Eco Car of the Year, Small Car of the Year – Car of the Year, Λετονία
  • Best Supermini – Car of the Year Awards, Σκωτία
  • Fleet Car of the Year – Fleet Manager Association., Πολωνία

«Η ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του νέου Ford Fiesta οφείλεται τόσο στο πολύ καλό προϊόν, αλλά και στην προσπάθεια που έχουμε καταβάλει ώστε να το προσαρμόσουμε στην Ελληνική αγορά» τόνισε η Πέτρη Λογαρά (στη φωτογραφία στο κέντρο), operations manager της Ford Motor Ελλάς. «Για το νέο Ford Fiesta εξασφαλίσαμε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, το πλαισιώσαμε με χαμηλά χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και με την καλύτερη εγγύηση της αγοράς – οκτώ χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect. Πιστεύουμε πως το συνολικό αυτό πακέτο είναι ακαταμάχητο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πορεία του μοντέλου μέχρι τώρα».

Με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται ολοένα για το νέο Ford Fiesta,  η Ford ξεκινά σύντομα τη διάθεση των νέων εκδόσεων Fiesta Active και Fiesta ST. Με τον τρόπο αυτό διευρύνεται ακόμη περισσότερο η πλούσια γκάμα του νέου Ford Fiesta που θα απαριθμεί συνολικά 46 διαφορετικές εκδόσεις.

Το νέο Fiesta Active είναι το πρώτο από μια νέα σειρά εκδόσεων με crossover χαρακτηριστικά που θα παρουσιαστούν από τη Ford τα επόμενα χρόνια. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός SUV, όπως το νέο Ford EcoSport που παρουσιάστηκε πρόσφατα, με τη δυναμική συμπεριφορά των υπόλοιπων εκδόσεων Fiesta. Διαθέτει ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, – στοιχείο που του επιτρέπει την κίνηση εκτός δρόμου με περισσότερη ευκολία και άνεση. Φυσικά, ενσωματώνει όλα εκείνα τα στοιχεία, που κάνουν το νέο Ford Fiesta να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Αναμένεται στη χώρα μας τον προσεχή Μάιο.

Το νέο Fiesta ST αναμένεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων εκδόσεων ST. Θα είναι το πρώτο μοντέλο της Ford Perfomance που θα «παίρνει ζωή» από ένα τρικύλινδρο κινητήρα EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Από την αρχή που παρουσιάστηκαν οι κινητήρες τεχνολογίας EcoBoost απέσπασαν πολλαπλά βραβεία με τον Βενιαμίν της σειράς, το χιλιάρη EcoBoost να έχει από νωρίς δείξει τα δόντια του στον ανταγωνισμό έχοντας ανακηρυχθεί επτά φορές «Κινητήρας της χρονιάς» – τέσσερις φορές συνεχόμενα. Στο νέο Fiesta ST, οι μηχανικοί της Ford έκαναν ένα ακόμη τεχνολογικό άλμα με το νέο αυτόν κινητήρα, αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί. Χάρη στα επιλέξιμα προφίλ οδήγησης που το νέο Fiesta ST θα διαθέτει, υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία οδήγησης ενός πραγματικού αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων. Αναμένεται στη χώρα μας τον προσεχή Ιούλιο.

Ford Fiesta ST

All-New Ford Fiesta ST Offers Limited-Slip Differential and Debu

  • Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων της Ford, το νέο Ford Fiesta αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική σε Ευρώπη και Ελλάδα
  • Από την πρώτη στιγμή που λανσαρίστηκε, κέντρισε το ενδιαφέρον των ειδικών και του κοινού
  • Οι νέες εκδόσεις Active και ST να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Πηγή: autoliveris.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.