ΚΟΣΜΟΣ

Εταιρεία στη Νέα Ζηλανδία δίνει μπόνους 10 δολάρια την ημέρα σε όσους πάνε με ποδήλατο στη δουλειά

Ένα διαφορετικό κίνητρο για να στρέψει τους υπαλλήλους της στην ποδηλασία βρήκε μια διαφημιστική εταιρεία στη Νέα Ζηλανδία.

Η εταιρεία με έδρα την πόλη Christchurch αποφάσισε να δώσει 5 δολάρια την ημέρα για όποιον υπάλληλο φτάνει στο χώρο εργασίας του κάνοντας πετάλι.

Όποιος υπάλληλος, δε, κάνει το ίδιο για πάνω από έξι μήνες, τότε το μπόνους θα διπλασιάζεται και θα φτάνει τα 10 δολάρια με το μπόνους να δίνεται συνολικά στο τέλος κάθε έτους.
«Για καιρό σκεφτόμουν πώς θα μπορούσα να κάνω και άλλους να αγαπήσουν το ποδήλατο. Τα χρήματτα είναι ξεκάθαρα ένα σαφές κίνητρο» δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Make Collective.

«Επειδή και εμένα μου αρέσει το ποδήλατο, πιστεύω ότι θα ωφελήσει την αποδοτικότητα. Εγώ βλέπω τον εαυτό μου ότι φτάνω με μεγαλύτερη ενέργεια στη δουλειά καθώς το αίμα μου "κυλάει"» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην πρωτοβουλία έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής 5-6 υπάλληλοι καθώς αρκετοί διστάζουν επειδή στους χώρους εργασίας δεν υπάρχουν ντους για να πλυθούν αφού ιδρώσουν.

Ωστόσο ο επικεφαλής της Make Collective πιστεύει ότι το μπόνους των εκατοντάδων δολαρίων στο τέλος κάθε χρόνου θα κάμψει όλες τις αμφιβολίες και τους δισταγμούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.