ΚΟΣΜΟΣ

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε το κινηματογραφικό στούντιο του Γουάινστιν

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε το κινηματογραφικό στούντιο που ίδρυσε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και ο αδελφός του Ρόμπερτ. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λύει τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας που επέβαλαν τη σιωπή στα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης του Χάρβεϊ Γουάινστιν και σε όσους ήταν μάρτυρες αυτής.

Στόχος της Weinstein Company είναι να διευκολύνει μια προσφορά εξαγοράς της από την εταιρεία επενδύσεων Lantern Capital. Η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από το πτωχευτικό δικαστήριο.

«Παρότι ελπίζαμε να επιτύχουμε μια εξαγορά εκτός δικαστηρίου, το διοικητικό συμβούλιο είναι ευτυχές που έχει ένα πλάνο το οποίο επιτρέπει τη μεγιστοποίηση της αξίας των μετοχών, τη διασφάλιση στο μέγιστο βαθμό των θέσεων εργασίας και την απόδοση δικαιοσύνης στα θύματα», δήλωσε ο Ρόμπερτ Γουάινστιν.
Καμιά πληροφορία δεν έχει δοθεί για τη συμφωνία της εξαγοράς.

«Οι φωνές σας ενέπνευσαν ένα κίνημα αλλαγής

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λύει τους όρους εμπιστευτικότητας που υπογράφηκαν με πρωτοβουλία του Γουάινστιν «στο μέτρο που αυτές εμπόδιζαν να μιλήσουν τα πρόσωπα που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από τον 66χρονο Χάρβεϊ Γουάινστιν ή ήταν μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να μιλήσει ή να εξαναγκάζεται να μένει σιωπηλός. Η εταιρία ευχαριστεί τα πρόσωπα που είχαν το θάρρος και μίλησαν. Οι φωνές σας ενέπνευσαν ένα κίνημα αλλαγής για τη χώρα και τον κόσμο».

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πόσες συμφωνίες έχουν υπογραφεί για το συγκεκριμένο ζήτημα. Παρότι εκατό γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και βιασμό, η ανακοίνωση αυτή ανοίγει τον δρόμο και για άλλες αποκαλύψεις.

Ο εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης 'Ερικ Σνάιντερμαν, που άσκησε δίωξη σε βάρος της εταιρίας τον Φεβρουάριο και εμπόδισε μια συμφωνία εξαγοράς της TWC ελλείψει επαρκών διατάξεων για τα θύματα του Χάρβεϊ Γουάινστιν, εξέφρασε ικανοποίηση για την ανακοίνωση αυτή.

«Οι φωνές των θυμάτων θα ακουστούν» 

Αυτό «θα επιτρέψει σε στόματα που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν φιμωμένα να μπορέσουν επιτέλους να ανοίξουν και οι φωνές να ακουστούν", αναφέρει σε ανακοίνωση του υπογραμμίζοντας ότι οι υπηρεσίες του συνεχίζουν να εμπλέκονται στη διαδικασία της πτώχευσης για να διασφαλίσουν την καλή αποζημίωση και την προστασία των θυμάτων».

Η αίτηση για πτώχευσης έγινε αφού η εταιρία πέρασε από διάφορες φάσεις.

Η TWC διαπραγματεύτηκε επί μακρόν μια εξαγορά με την πρώην υπεύθυνη για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις επί προεδρίας Ομπάμα, τη Μαρία Κοντρέρας-Σουίτ, η οποία ήθελε να αγοράσει το στούντιο αντί 500 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν ξαφνικά πριν από δυο εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.