ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινάει η συζήτηση για τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης

Ευρωπαϊκές πηγές: Κλείνει απόψε και το τελευταίο προαπαιτούμενο της γ' αξιολόγησης

«Το τελευταίο προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση κλείνει (πλειστηριασμοί). Ίσως να έχουμε έγκριση ήδη από σήμερα από το EuroWorking Group» ανέφεραν, λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ, ευρωπαϊκές πηγές σε γνωστό ενημερωτικό site.

Ως γνωστόν, το τελευταίο προαπαιτούμενο, που μπλόκαρε τη δόση από το Eurogroup, ήταν η διεύρυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η επέκτασή τους σε όλη τη χώρα. Καθώς φαίνεται, οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν σήμερα από την ελληνική πλευρά στα τεχνικά κλιμάκια, θεωρήθηκαν επαρκείς, κι έτσι η Κομισιόν θα εισηγηθεί στο EuroWorking Group την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης.

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση του πρώτου τμήματος της δόσης, ύψους 5,7 δισ. ευρώ, από την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και ότι ουσιαστικά η διαδικασία περνάει στην κουβέντα για τα 88 προαπαιτούμενα της τετάρτης και τελευταίας αξιολόγησης.
Νωρίτερα, μετά το πέρας των ολιγοήμερων επαφών με τους θεσμούς στο Χίλτον, πήγες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό κλίμα ο α' κύκλος συναντήσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.

Οι συναντήσεις, σύμφωνα πάντα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, ήταν κυρίως οργανωτικής φύσης και περιστράφηκαν γύρω από τα εξής :

• Εντοπίστηκαν και συζητήθηκαν οι τομείς, οι οποίοι είναι περισσότερο απαιτητικοί από τεχνικής απόψεως.

• Συμφωνήθηκε σφιχτό χρονοδιάγραμμα εργασιών και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών, με ορίζοντα τον επόμενο κύκλο συναντήσεων και την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και με ημερομηνία-ορόσημο για την οριστικοποίηση όλων των θεμάτων που αφορούν στη λήξη του προγράμματος, το Εurogroup της 21ης Ιουνίου 2018

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.