ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβολή ζητά το ΤΕΕ

Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ: Με τεχνικά προβλήματα και πάλι το ηλεκτρονικό σύστημα

Δεν πρόλαβε να λειτουργήσει ούτε ένα 24ωρο η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ» και πάλι αντιμετωπίζονται προβλήματα.

H σελίδα φαίνεται να είναι και πάλι εκτός λειτουργίας ενώ ήδη και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ζητά αναβολή και δοκιμαστική λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος.

Νέα επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εκ νέου το πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ».

Χθες πρώτη ημέρα λειτουργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΝ, περίπου 14.500 ενδιαφερόμενοι είχαν ξεκινήσει να καταχωρίζουν στοιχεία, 6.500 βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ήδη περί τις 500 αιτήσεις είχαν  ολοκληρωθεί και πρωτοκολληθεί.

Αναφέρεται επίσης ότι οι όποιες καθυστερήσεις ανέκυψαν στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σύντομα αντιμετωπίστηκαν.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός με επιστολή του στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη αφού εκφράζει τον προβληματισμό και τη διαμαρτυρία των μηχανικών για τα προβλήματα που εκ νέου αντιμετωπίζουν με την υποβολή προτάσεων στο νέο πρόγραμμα, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου, εκφράζει κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν σήμερα τον τεχνικό κόσμο.

Προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται και να αποφευχθεί το αίσθημα αδικίας που δημιουργείται σε όσους αδυνατούν να υποβάλλουν αίτηση, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ προτείνει στον Υπουργό ΠΕΝ εκ νέου αναβολή του προγράμματος, με παράλληλο άνοιγμα της πλατφόρμας σε δοκιμαστική λειτουργία, μέχρι την οριστική επίλυση των τεχνικών προβλημάτων, ενώ παράλληλα επαναφέρει τις 11 προτάσεις του για την καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος που έκανε την περασμένη εβδομάδα, προ της απόφασης του Υπουργού ΠΕΝ για «πάγωμα» της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥΠΕΝ η ηλεκτρονική πλατφόρμα ενεργοποιείται στις 8 το πρωί, τμηματικά από χθες Δευτέρα, ως εξής:

  • Δευτέρα 19 Μαρτίου: Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα.
  • Δευτέρα 26 Μαρτίου: Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη.
  • Δευτέρα 2 Απριλίου: Αττική, Νότιο Αιγαίο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.