ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φασολάκια κοκκινιστά

 

Υλικά

  • 450γρ φασολάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1/2 - 1 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι
  • 2 μεγάλες ντομάτες,  χοντροκομμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ ξηρό λευκό κρασί
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και τις ντομάτες και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι η ντομάτα να αρχίσει να χάνεται.

Βάζουμε και τα φασολάκια και ανακατεύουμε να ενωθούν με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το κρασί και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν

Προσθέτουμε την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.