ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η σημαντικότερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα

Handelsblatt: Ιστορική παραγγελία της Aegean στην Airbus

Στην παραγγελία της Aegean στην Airbus αναφέρεται η οικονομική γερμανική εφημερίδα Handelsblatt χαρακτηρίζοντάς την ως την σημαντικότερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Η εφημερίδα σημειώνει: «Δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη παραγγελία στην 19χρονη ιστορία της Aegean Airlines αλλά και η σημαντικότερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Η Aegean υπέγραψε την Τετάρτη στην Αθήνα με την ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρεία Airbus προσύμφωνο για την αγορά μέχρι και 42 αεροσκαφών τύπου A320neo.

Με την αγορά των νέων αεροσκαφών η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας θέλει να αντικαταστήσει τα παλαιότερα αεροπλάνα, να μεγαλώσει το στόλο της και να συνεχίσει με αυτό τον τρόπο τους αναπτυξιακούς της ρυθμούς».

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, «η συμφωνία προβλέπει την παραγγελία 20 αεροσκαφών τύπου A320neo και δέκα μεγαλύτερων αεροσκαφών τύπου A321neo, ενώ υπάρχει και η προοπτική αγοράς άλλων δέκα αεροσκαφών αυτώντων τύπων. Το ύψος της συνολικής παραγγελίας μαζί με τις πιθανές αγορές ανέρχεται στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα 30 αεροσκάφη θα παραδοθούν μεταξύ 2020 και 2022 ενώ οι ενδεχόμενες υπόλοιπες παραγγελίες μέχρι το 2025».

Η εφημερίδα αναφέρει στη συνέχεια ότι η εταιρεία χρειάστηκε πάνω από ένα χρόνο επιμελούς εξέτασης των προσφορών, ανάμεσα σε αυτών και της Boeing με το μοντέλο 737Max. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «για την Aegean Airlines που ξεκίνησε το 1999, το 2017 ήταν μέχρι σήμερα ο πιο επιτυχημένος χρόνος στην ιστορία της εταιρείας. Η επιχείρηση μετέφερε πάνω από 13 εκατομμύρια επιβάτες και επωφελήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά από τη μεγάλη ανάπτυξη του τουρισμού».

Πηγή: Handelsblatt: Ιστορική παραγγελία της Aegean στην Airbus- Η σημαντικότερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.