AUTO - MOTO

Νέα διάσταση της πολυτέλειας

Η BMW Concept M8 Gran Coupe

Η BMW Concept M8 Gran Coupe αποτυπώνει τι σημαίνει το γράμμα “M” στην BMW με εντυπωσιακό τρόπο: συμβολίζει το “more” … και ακόμα περισσότερα σε όλα τα επίπεδα. Εκτός από τη δυναμική υπεροχή, η BMW Concept M8 Gran Coupe ενσαρκώνει μία νέα διάσταση της πολυτέλειας για την BMW – που ορίζεται ως εξαιρετικά σπορ, εξωστρεφής και προκλητική.

«Η BMW Σειρά 8 γίνεται η νέα ναυαρχίδα της BMW και αποτελεί ένα ασυναγώνιστο μίγμα σπορτίφ στυλ και κομψότητας», σχολιάζει ο Adrian van Hooydonk, Ανώτερος Αντιπρόεδρος BMW Group Design. «Το BMW Concept M8 Gran Coupe δίνει μία πρώτη γεύση από την πιο συναρπαστική έκδοση της νέας BMW Σειράς 8».

Σύμβολο μοναδικής αντίληψης περί πολυτέλειας. 
Η BMW Concept M8 Gran Coupe είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό, πολυτελές σπορ αυτοκίνητο με τέσσερις πόρτες. Συμβολίζει μία νέα, και μοναδική αντίληψη περί πολυτέλειας. «Η BMW Concept M8 Gran Coupe είναι σχεδιασμένη για να ταράξει τα νερά και να προκαλέσει – πρέπει να ξυπνήσει το συναίσθημα», εξηγεί ο Domagoj Dukec, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης των μοντέλων BMW M και BMW i. «Με αυτό το αυτοκίνητο θέλουμε να προσεγγίσουμε ανθρώπους που αναζητούν κάτι ξεχωριστό και θέλουν να ξεχωρίσουν από το πλήθος. Εδώ, η BMW M αναμφίβολα αποφασίζει να αποστασιοποιηθεί από τα συμβατικά». Όπως η BMW Concept 8 Series που προηγήθηκε, η BMW Concept M8 Gran Coupe παρουσιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της BMW, με κύρια συστατικά τις εκφραστικές επιφάνειες που τονίζουν το δυναμισμό της πιο έντονα από πριν μέσω του αμαξώματος. Λίγες αλλά ακριβείς χαρακτηριστικές γραμμές υπογραμμίζουν τη σχεδιαστική δομή των επιφανειών.

Εμπρός τμήμα – υπόσχεση δυναμικών επιδόσεων που ανεβάζουν τους παλμούς. 
Χαμηλό και φαρδύ, το εντυπωσιακό εμπρός τμήμα της BMW Concept M8 Gran Coupe υπόσχεται με την πρώτη ματιά μία δυναμική εμπειρία. Οι μυώδεις επιφάνειες και οι ακριβείς καμπύλες του καπό προδίδουν το ‘ενεργειακό ηφαίστειο’ που κρύβεται από κάτω.

Η φυσιογνωμία της νέας BMW Σειράς 8 αποτυπώνεται στο σχήμα του εμπρός τμήματος του Concept. Οι καμπύλες της μάσκας που θυμίζει ‘νεφρά’ διευρύνονται καθώς κατεβαίνουν προς το δρόμο, τονίζοντας το χαμηλό κέντρο βάρους του αυτοκινήτου. Όπως στις πρώτες BMW coupe, τα στοιχεία των ‘νεφρών’ είναι συνδεδεμένα με ένα συνεχόμενο πλαίσιο διαμορφώνοντας ένα ενιαίο στοιχείο. Οι προβολείς τοποθετούνται ελαφρώς ψηλότερα από τα ‘νεφρά’ και δίνουν την αίσθηση ότι ‘κάθονται’ χαμηλότερα, κάτι που τονίζει την μικρή απόσταση του αυτοκινήτου από την άσφαλτο. Αντίθετα, το χρυσαφί πλαίσιο των νεφρών χαρίζει μία πρόσθετη νότα αποκλειστικότητας στο εμπρός τμήμα. Η τεχνολογία φωτισμού προβολέων, γνωστή από το όχημα αγώνων αντοχής M8 GTE επιχειρεί μία δυναμική, εξαγωνική ερμηνεία της σχεδιαστικής ταυτότητας τεσσάρων προβολέων της BMW, μεταφέροντας στοιχεία σύγχρονου μηχανοκίνητου αθλητισμού και πολυτελούς ποιότητας στις εσωτερικές λεπτομέρειες. Από την άλλη, μυώδεις αεραγωγοί από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) καθοδηγούν τον αέρα ανάλογα με τις ανάγκες.

Προφίλ – η κομψότητα συναντά τη δυναμική ακρίβεια. 
Ακόμα και από απόσταση, οι αναλογίες της BMW Concept M8 Gran Coupe ακτινοβολούν το δυναμικό χαρακτήρα της. Μακρύ μεταξόνιο, μακρύ καπό, ρέουσα γραμμή οροφής και κοντή ουρά δημιουργούν μία κομψή, σπορ coupe σιλουέτα. Οι πλούσιες, συναρπαστικές επιφάνειες κλιμακώνονται στους ώμους του αυτοκινήτου γύρω από τις κολώνες C, πάνω από τους πίσω τροχούς. Εδώ, η οροφή ρέει στο πίσω τμήμα μέσω κομψών ανάγλυφων πτερυγίων. Χαμηλότερα, οι μυώδες θόλοι των τροχών υποδηλώνουν την ελκτική ισχύ μέσω των πίσω τροχών. Οι ομαλές μεταβάσεις μεταξύ των επιφανειών εντυπωσιάζουν, ενώ οι δυναμικές ακμές στους ώμους εναρμονίζονται με το φαρδύ μετατρόχιο ενισχύοντας το γραμμωμένο, αθλητικό στυλ. Ως γνήσια M, η BMW Concept M8 Gran Coupe έχει οροφή από CFRP – που χαμηλώνει το κέντρο βάρος του οχήματος, οπτικά και φυσικά – και αεροδυναμικά βελτιστοποιημένους καθρέπτες.

Η βαφή Salève Vert, της οποίας το χρώμα φαίνεται να αλλάζει από πράσινο σε γκρι μπλε ανάλογα με το φως που πέφτει πάνω της, δημιουργεί μία πολύ εντυπωσιακή αίσθηση διάδρασης των επιφανειών και συνδυάζεται με το χρυσαφί πλαίσιο παραθύρων, τα βράγχια Μ, τις χρυσαφί δαγκάνες, της ζάντες και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης Μ, διαμορφώνοντας μία συναρπαστική συνολική εμφάνιση.

Πίσω τμήμα – κύριο συστατικό μιας επιβλητικής παρουσίας. 
Το πίσω τμήμα της BMW Concept M8 Gran Coupe αποπνέει τη δυναμική φλόγα και την οπτική γοητεία για την οποία φημίζονται τα μοντέλα Μ, ενώ το φαρδύ μετατρόχιο και οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών υποδηλώνουν τις δυναμικές επιδόσεις του αυτοκινήτου. Οριζόντιες γραμμές χωρίζουν αισθητικά το πίσω τμήμα, ώστε η περιοχή κάτω από την πίσω αεροτομή να ‘φωτίζεται’ καλύτερα για πρόσθετη οπτική ‘ευελιξία’. Στα εξωτερικά άκρα, τα λεπτά, ανάγλυφα πίσω φώτα με μαύρα κρυστάλλινα καλύμματα, υπογραμμίζουν το φαρδύ στήσιμο του αυτοκινήτου στο δρόμο. Πιο κάτω, ο προφυλακτήρας επαναλαμβάνει το δυναμικό θέμα της εμπρός ποδιάς. Ο εντυπωσιακός διαχύτης και δύο σετ διπλών απολήξεων εξάτμισης Μ στέλνουν σαφές μήνυμα απόλυτων επιδόσεων.

Ατενίζοντας το μέλλον. 
Το εντυπωσιακό εξωτερικό της BMW Concept M8 Gran Coupe συνδυάζει τις βασικές αξίες της BMW M με την κομψότητα και την πολυτέλεια, για τη δημιουργία μιας νέας, γοητευτικής σιλουέτας και αποκαλύπτει μία νέα και συναρπαστική πλευρά της BMW M. Το νέο μοντέλο παραπέμπει στις μελλοντικές εκδόσεις του BMW Group, BMW 8 Series Gran Coupe και BMW M8 Gran Coupe, που θα παρουσιαστούν μέσα στο 2019 και ολοκληρώνουν την οικογένεια της BMW Σειράς 8.

Πηγή: autoliveris.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.