ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΕ αισιοδοξεί ότι θα εξαιρεθεί από τους αμερικανικούς δασμούς σε χάλυβα-αλουμίνιο

«Λευκός καπνός» από την Ουάσιγκτον αναφορικά με τις επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ευρώπη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επίτροπος Εμπορίου, Σεσίλια Μάλμστρομ, κατάφερε κατά την παραμονή της στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ την απαλλαγή της ΕΕ.

Μετά από δύο ημέρες εντατικών διαβουλεύσεων στην Ουάσιγκτον ανάμεσα στην Επίτροπο Εμπορίου και στελέχη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ και υπό την άμεση απειλή για εμπορικά αντίποινα εκ μέρους της Ε.Ε, οι ΗΠΑ φαίνεται ότι υποχώρησαν από την αρχική σκληρή στάση τους και επιλέγουν την εξαίρεση της Ε.Ε. από την επιβολή δασμών 10% στο αλουμίνιο και 25% στον χάλυβα.

Η Επίτροπος Εμπορίου ενημέρωσε τους αντιπρόσωπους των 28 κρατών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες για τα αποτελέσματα των επαφών της στις ΗΠΑ, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία μέχρι η απαλλαγή της ΕΕ από τους δασμούς να ανακοινωθεί επισήμως από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ

«Τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επωφεληθούν από αυτήν την απαλλαγή, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν θα είναι μόνιμη ή προσωρινή», δήλωσαν ανώτερες πηγές των Βρυξελλών, τις οποίες επικαλείται η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Ε.Ε και οι ΗΠΑ αποφάσισαν να συστήσουν μια ομάδα Ευρωπαίων και Αμερικανών εμπειρογνωμόνων που θα συζητούν θέματα εμπορίου, όπως το τεράστιο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ προς την ΕΕ το οποίο ανερχόταν στα 100 δισ. δολάρια το 2016.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.