ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε χρόνια μετά την ηρωική τους επέμβαση

Ιωάννινα: Μετάλλια σε αστυνομικούς που έπιασαν τον Αλβανό δολοφόνο με τη χειροβομβίδα

Πέντε χρόνια μετά την ηρωική τους επέμβαση που οδήγησε στη σύλληψη ενός επικίνδυνου Αλβανού δράστη διπλής δολοφονίας και ληστειών στα Ιωάννινα, παρ' όλο που κρατούσε απασφαλισμένη χειροβομβίδα, τιμήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. με το μετάλλιο του «Αστυνομικού Σταυρού» ένας υπαστυνόμος Α΄ και δύο αρχιφύλακες, μετά την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Τα όσα είχαν συμβεί στις 12 Μαρτίου του 2013, θα μπορούσαν να γίνουν σενάριο για αστυνομικό θρίλερ. Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν στις 4.30΄ τα ξημερώματα, από ένα τηλεφώνημα για τροχαίο στην πλατεία Πάργης στα Ιωάννινα, όπου ένα φορτηγό μάρκας Nissan Navarra είχε πέσει πάνω σε τοίχο.

Αμέσως διαπιστώθηκε ότι το όχημα είχε κλαπεί από τα Κτίσματα και ο οδηγός το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή. Η έρευνα για τον ιδιοκτήτη του, οδήγησε τότε τους αστυνομικούς στο σπίτι ενός ζευγαριού ηλικίας 72 και 73 χρόνων, που βρέθηκαν και οι δυο δολοφονημένοι! Ο δράστης είχε χτυπήσει με πέτρα στο κεφάλι τους δύο ηλικιωμένους την ώρα που κοιμόντουσαν και, αφού άρπαξε τα χρυσαφικά τους, διέφυγε με το φορτηγό τους που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι!
Ο 30χρονος Αλβανός εντοπίστηκε το μεσημέρι από τους τρεις αστυνομικούς στη διασταύρωση Πεδινής και απασφάλισε μία χειροβομβίδα, χωρίς όμως να καταφέρει να την πετάξει, καθώς ακινητοποιήθηκε, αφοπλίστηκε και συνελήφθη! Στο σακίδιό του βρέθηκαν τρεις αμυντικές χειροβομβίδες και κλοπιμαία. Όπως διαπιστώθηκε, είχε αποφυλακιστεί στις 25 Φεβρουαρίου 2013 από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης πέντε ετών και επτά μηνών για διακεκριμένες κλοπές. Μετά διατάχθηκε η απέλασή του, όμως επέστρεψε παράνομα στη χώρα.

Πριν αποκαλυφθεί η διπλή δολοφονία, ο αδίστακτος κακοποιός είχε μετατρέψει σε εμπόλεμη ζώνη τα Κτίσματα, καθώς είχε εισβάλει και στο καφενείο ενός 67χρονού φορώντας κουκούλα και ζήτησε χρήματα από τους περίπου 30 θαμώνες κρατώντας χειροβομβίδες στα χέρια του!

Αποπειράθηκε να κλέψει δύο κινητά χωρίς να τα καταφέρει, άρπαξε όμως την τσάντα μιας 57χρονης και βγήκε από το κατάστημα, πετώντας μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα εναντίον του ιδιοκτήτη του καφενείου και δύο πελατών που τον καταδίωξαν, ευτυχώς χωρίς να εκραγεί.

Στη συνέχεια, εισέβαλε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης, την απείλησε, πήρε όσα χρήματα είχε και διέφυγε με το κλεμμένο φορτηγό για να πέσει λίγες ώρες αργότερα στα χέρια των αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.