ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνής Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων

ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών: Το μήνυμα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να είναι όσο ποτέ άλλοτε ηχηρό

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών με αφορμή την Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι στις μέρες η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συλλογικά και ατομικά, και στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης σε κάθε πρωτοβουλία ενάντια στο ρατσισμό, τη ρητορική μίσους, την ξενοφοβία.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου:

Για τη Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, το μήνυμα της υπεράσπισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και της προστασίας των δικαιωμάτων, συλλογικών και ατομικών, θα πρέπει να είναι όσο ποτέ άλλοτε ηχηρό.

Και αυτό διότι οι μισαλλόδοξες, συντηρητικές, ξενοφοβικές κοινωνίες, που εξακολουθούν να τρέφουν το δίπολο των ισχυρών και αδυνάτων, είναι κοινωνίες άνισες που θέτουν τα ανθρώπινα δικαιώματα υπό αίρεση.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών βρίσκεται αλληλέγγυο στην Κοινωνία των Πολιτών και σε κάθε πρωτοβουλία ενάντια στο ρατσισμό, τη ρητορική μίσους, την ξενοφοβία, την ομοφοβία, τον αντισημητισμό και την ισλαμοφοβία.

Ο αγώνας για τη διαμόρφωση εκείνων των πολιτικών που έμπρακτα θα προστατεύουν τις ομάδες που πλήττονται περισσότερο και που βιώνουν τις διακρίσεις – πρόσφυγες, μετανάστες, ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ, Ρομά, οροθετικοί, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, ψυχικά ασθενείς, θρησκευτικές ομάδες, και άλλους -, οφείλει να είναι συνεχής και πάνω από όλα ειλικρινής.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. dimitris 22:04 21/03/2018

    Κάθε τόσο βγαίνει και ο εθνοκτόνος κοπρίτης.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.