ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Δεν είναι σοβαροί οι βουλευτές που δημοσιοποιούν όσα ειπώθηκαν σε κλειστές συνεδριάσεις

Με μια αιχμηρή ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απάντησε σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την χθεσινή, κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας αναφορικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Ο κύριος Κοτζιάς, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά και αφού καταγγέλλει για «έλλειψη σοβαρότητας» όσους «δημοσιοποιούν όσα είπαν σε κλειστές συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής Βουλής», επιτίθεται στον Γιώργο Κουμουτσάκο, γράφοντας πως η «χθεσινή γελοιότητα ήταν πρωτοφανής: αρμόδιος αντιπολίτευσης "δημοσιοποίησε" τι μου απάντησε εντός της αίθουσας ενώ δεν είχε καν μιλήσει».

Το tweet του υπουργού: 

«Γνωστή η έλλειψη σοβαρότητας  βουλευτών αντιπολίτευσης που δημοσιοποιούν όσα ειπαν σε κλειστές συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής Βουλής, αλλα χθεσινή γελοιότητα ήταν πρωτοφανής: αρμόδιος αντιπολιτευσης "δημοσιοποίησε" τι μου απάντησε εντός της αίθουσας ενω δεν είχε καν μιλήσει».

Αποχωρώντας από την χθεσινή συνεδρίαση, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η τοποθέτηση του κ. Κοτζιά περιορίστηκε κυρίως σε ακαδημαϊκές αναλύσεις για την τακτική της γειτονικής χώρας και υπογράμμισε ότι η εκτίμηση του υπουργείου Εξωτερικών, πως η Τουρκία αποτελεί μια «νευρική δύναμη», είναι λανθασμένη και οδηγεί σε λανθασμένες πολιτικές.

«Η νευρικότητα έχει το στοιχείο της παροδικότητας» σχολίασε, για να προσθέσει πως «βλέπουμε την Τουρκία να έχει μια σταθερή προκλητική στάση. Αισθάνεται δυνατή. Στην Ανατολική Μεσόγειο καθίσταται αμφισβητίας και παρεμποδίζει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και της Ελλάδας. Πρέπει η διεθνής κοινότητα να αντιμετωπίσει το ζήτημα ως ζήτημα διεθνούς νομιμότητας».

Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε πως οι «δίαυλοι επικοινωνίας» που «διαφήμισε» ο κ. Κοτζιάς μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν δεν λειτούργησαν, ενώ τέλος προειδοποίησε πως η κυβέρνηση «οφείλει» να είναι σε ετοιμότητα για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο.

Επίσης, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιδεικνύει σταθερά πνεύμα συναίνεσης στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, παρά την διχαστική ρητορική που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση. «Δυστυχώς, όμως, δείχνουν ότι δεν θέλουν την βοήθεια της αντιπολίτευσης» σχολίασε ο κ. Λοβέρδος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.