ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κουλουράκια με κρασί και σουσάμι

 

Υλικά

  • ¾  φλ. σουσάμι λευκό και μαύρο ανάμεικτο
  • ½ φλ. σπορέλαιο
  • ½ φλ. μαργαρίνη
  • ½ φλ. κρασί λευκό
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 3 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Απλώνουμε το σουσάμι σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε στο φούρνο στους 175 οC, μέχρι να ξανθύνει.

Χτυπάμε μερικά λεπτά στο μπλέντερ το σπορέλαιο, τη μαργαρίνη, το κρασί και τη ζάχαρη για να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε το μείγμα από το μπλέντερ μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι και το μισό σουσάμι και ζυμώνουμε, μέχρι να πάρουμε ζύμη μαλακιά, που να πλάθεται.

Πλάθουμε μικρά κουλούρια σε όποιο σχήμα επιθυμούμε και τα βουτάμε σε λίγο νερό.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.