ΕΛΛΑΔΑ

Με εντατικούς ρυθμούς

Κρήτη: Αυστηροί έλεγχοι για τις κροτίδες ενόψει Πάσχα

Με εντατικούς ρυθμούς έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών για την εξάλειψη του φαινομένου της παράνομης πώλησης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων σε χώρους αποθήκευσης και πώλησης τόσο μέσα στην πόλη του Ηρακλείου της Κρήτης όσο και στην περιφέρεια.

Ήδη έχει αποσταλεί διαταγή σε όλα τα αστυνομικά τμήματα του νομού, προκειμένου να διενεργούνται έλεγχοι σε καταστήματα, πλανόδιους μικροπωλητές αλλά και σε πιθανούς χώρους όπου αποθηκεύονται παράνομα κροτίδες, βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.

Κάθε χρόνο μεγάλες ποσότητες των ειδών αυτών κατάσχονται από την αστυνομία, αφού μικροί και μεγάλοι επιδίδονται στο έθιμο αυτό, με δυσάρεστες πολλές φορές για τους ίδιους, συνέπειες, ενώ οι παραβάτες συλλαμβάνονται και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθεύονται όλα αυτά τα είδη από τα καταστήματα εμπορίας παιδικών αθυρμάτων, που διαθέτουν την απαραίτητη άδεια και πωλούν προιόντα, που πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Επίσης τα μικρά παιδιά να κάνουν χρήση αυτών υπό την επιτήρηση των γονέων τους, καθώς εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για τη ζωή τους.

Πηγή:Cretapost.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.