ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση

ΛΑΕ για την τραγωδία στο Αγαθονήσι: Δεν δημιουργεί μόνο οδύνη, αλλά και υποχρέωση αντίστασης

Την τεράστια οδύνη της για την νέα προσφυγική τραγωδία στο Αγαθονήσι, με τουλάχιστον 16 πνιγμένους, ανάμεσα τους και 7 μικρά παιδιά, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα. Και σημειώνοντας ότι τέτοια γεγονότα θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, «αν δεν αντισταθούμε στις πολιτικές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που γεννούν τους πολέμους, αν δεν αγωνιστούμε ενάντια στην συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, στις απελάσεις και τα hot spots, αν δεν διεκδικήσουμε τα ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες προς τις χώρες επιλογής τους και την πλήρη και ισότιμη κοινωνική ένταξη τους στις χώρες όπου επιθυμούν να ζήσουν, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας», τονίζει: «Η νέα τραγωδία στο Αγαθονήσι δεν δημιουργεί μόνο θλίψη, αλλά και υποχρέωση αντίστασης στα πολεμικά μέτωπα και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες».

Σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια, επαναλαμβάνονται διαρκώς χιλιάδες παρόμοια περιστατικά, προσφύγων που έχασαν τις ζωές τους στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο «εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών και αντιπροσφυγικών πολιτικών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που όχι μόνο υποθάλπουν περιφερειακούς πολέμους με αμέτρητους νεκρούς, αλλά απαγορεύουν και στα θύματά τους την είσοδο στο ευρωπαϊκό έδαφος για να γλυτώσουν από τις σφαγές που τα απειλούν» και προσθέτει ότι τεράστια ευθύνη γι΄ αυτές τις πολιτικές έχουν και η παρούσα άλλα και όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

«Αλήθεια, τί ακριβώς σημαίνει -πέραν της μετάθεσης της ευθύνης στους ίδιους τους πρόσφυγες- η κυνική δήλωση του νέου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσα, ότι «η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να είναι έρμαιο της απελπισίας των ανθρώπων;», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΛΑΕ. Χαρακτηρίζει δε «βαθειά υποκριτική» τη δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι η λύση βρίσκεται "στις ασφαλείς διαδικασίες και οδούς για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες"», τονίζοντας ότι αυτές οι διαδικασίες και οδοί δεν υπάρχουν,. Και προσθέτει: «Ο κ. Βίτσας "ξεχνά" ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αντιστρέφοντας όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, όχι μόνο στηρίζει την Ευρώπη- Φρούριο, αλλά και πρωτοστάτησε στην σύναψη της κατάπτυστης συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, που προβλέπει την αποτροπή των προσφυγικών πλοιαρίων στο Αιγαίο και τις απελάσεις προσφύγων στην "ασφαλή" Τουρκία, με την συνδρομή της FRONTEX και του ΝΑΤΟ. "Ξεχνά" ότι είναι προνομιακός σύμμαχος του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και ότι η κυβέρνηση του διαπραγματεύεται νέες στρατιωτικές βάσεις στην χώρα μας για την κλιμάκωση των περιφερειακών πολέμων που γεννούν την προσφυγιά. «"Ξεχνά" ότι λειτουργεί ως τοποτηρητής των αντιπροσφυγικών πολιτικών της ΕΕ, έχοντας εγκλωβίσει σε hot spots και σε στρατόπεδα- φυλακές στα νησιά χιλιάδες πρόσφυγες. "Ξεχνά" ότι ο Φράχτης και οι παράνομες επαναπροωθήσεις στον Έβρο αναγκάζουν τους πρόσφυγες να επιλέγουν όλο και πιο επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές διαφυγής προς την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.