ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμπαράσταση από αλληλέγγυους

Λαφαζάνης: O Τσίπρας, όπως και ο Ερντογάν, κρατά πολιτικούς κρατούμενους

«Είναι απολύτως προφανές ότι έχουμε διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας. Είναι στημένες διότι νομικά, δικαστικά είναι αυθαίρετες και παράνομες. Τα ΜΑΤ θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι. Θέλω να πω προσωπικά στον Τσίπρα, όπως ο Ερντογαν καθορίζει ποιος είναι αθώος και ποιος είναι ένοχος στη Τουρκία, έτσι γίνεται και στην Ελλάδα. Θέλω να πω στον Τσίπρα αν αποφάσισε να έχει πολιτικούς κρατούμενους τότε ήρθε το πολιτικό τέλος του», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης βρίσκεται έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στη Θεμιστοκλέους.
Οι τρεις διαδηλωτές αντιμετωπίζουν κατηγορίες για:
Αντίσταση κατά της αρχής
Διατάραξη κοινής ειρήνης
Απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου
Απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης
Εξύβριση και απειλή

«Η διαδικασία είναι προκλητική, η δίωξη είναι άκυρη. Η εισαγγελέας άσκησε δίωξη χωρίς να έχει δει τη δικογραφία, χωρίς να ακούσει τους συλληφθέντες. Στη δικογραφία υπάρχουν βεβαιώσεις δήθεν τραυματισμού που δεν έχουν το όνομα του γιατρού ούτε την ειδικότητά του», δήλωσε έξω τα δικαστήρια η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα αλληλέγγυοι φώναξαν: «κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές». Να σημειωθεί πως στα δικαστήρια βρίσκεται ισχυρή αστυνομικής δύναμη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.