ΕΛΛΑΔΑ

«Σημαντική η επίσκεψη Μίτσελ»

Λευκωσία: Η επίσκεψη του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών δεν συνδέεται με την ExxonMobil

Η Λευκωσία θεωρεί σημαντική την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμοδίου για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Γουές  Μίτσελ.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι είναι κατανοητό ότι η επίσκεψη αυτή -όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες χώρες οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα που έχει στο πλαίσιο της αμερικανικής κυβέρνησης – είναι ακόμα μια ευκαιρία για να συζητήσουμε τόσο για διμερή θέματα, τα οποία υπάρχουν, όσο και γενικότερα, μιλώντας για τις ΗΠΑ, για την προσπάθεια που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτως ώστε να επανέλθουμε σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, εφόσον βέβαια προηγουμένως αρθούν όλα αυτά τα γεγονότα που δεν λειτουργούν θετικά. Δηλαδή, οι συγκεκριμένες ενέργειες από πλευράς Τουρκίας.

Ο κ. Προδρόμου δεν θέλησε να διασυνδέσει την επίσκεψη του κ. Μίτσελ με τις έρευνες της ExxonMobil λέγοντας ότι αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι μόλις έχει αναλάβει αυτό το χαρτοφυλάκιο.
Ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως «το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί κανονικά. Οι ανάδοχες εταιρείες, η ExxonMobil μαζί με την Qatar Petroleum, έχουν προγραμματίσει τις έρευνες τους, έχουν και την αρμοδιότητα και συμβατικές υποχρεώσεις απέναντι στη Κυπριακή Δημοκρατία».

Προωθείται κανονικά αυτό το πρόγραμμα, οι εταιρείες κάνουν τους δικούς τους σχεδιασμούς σε συνεννόηση πάντα με την Κυπριακή Δημοκρατία και λαμβάνοντας υπόψη και ανακοινώσεις που έχει κάνει η ExxonMobil  δεν χρειάζεται οτιδήποτε περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.