ΚΟΣΜΟΣ

Θα ισχύσει από το 2019

Μακρόν: Από 3 χρονών τα παιδιά στο σχολείο

Η κυβέρνηση Μακρόν καθιστά υποχρεωτική την φοίτηση στο σχολείο από την ηλικία των τριών ετών - σήμερα τα παιδιά πάνε σχολείο σε ηλικία έξι ετών.

Ο Γάλλος πρόεδρος έλαβε την απόφαση -την οποία θα ανακοινώσει εντός της ημέρας- ότι τα παιδιά από την ηλικία των τριών ετών, θα φοιτούν πλέον υποχρεωτικά στο σχολείο.

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από το 2019 με τη γαλλική εφημερίδα «Liberation» να σχολιάζει πως πρόκειται για ένα συμβολικό μέτρο το οποίο αποσκοπεί κυρίως στην καθιέρωση του νηπιαγωγείου.

Αντιθέτως, η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα ριζοσπαστικό μέτρο στον τομέα της εκπαίδευσης καλώντας στην ιστοσελίδα της το αναγνωστικό κοινό να εκφράσει την άποψή του για το νέο μέτρο που θέλει να εφαρμόσει ο Εμανουέλ Μακρόν. Η δημοσιογράφος της εφημερίδας, Ματεά Μπατάγια ,που ειδικεύεται σε θέματα εκπαίδευσης, συγκεντρώνει τα σχόλια των αναγνωστών και παραθέτει την δική της άποψη.

Σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, η «απόφαση να καθιερωθεί από την ηλικία των τριών ετών η υποχρεωτική εκπαίδευση, αντικατοπτρίζει την επιθυμία του Γάλλου προέδρου να κάνει το σχολείο τόπο πραγματικής ισότητας και να αναγνωριστεί η σημασία του νηπιαγωγείου, το οποίο δεν θα πρέπει πλέον να θεωρείται απλά ως προθάλαμος για το δημοτικό σχολείο».

Το μέτρο αυτό εντάσσεται σε μία σειρά κυβερνητικών πρωτοβουλιών στον τομέα της εκπαίδευσης που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος,όπως επισημαίνει η εφημερίδα Le Figaro.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.